Bilddagbok

Jag ville bara göra er alla Bilddagbok 
Medvetna om att jag nu inte  bara har en blogg utan också  en bilddagbok eftersom att  ibland säger en bild mer än  tusen ord!  Bilddagboken finn länkad på denna sida längst ner till höger under just rubriken "länkar" 

Denna bild har en riktigt söt  liten historia bakom sig men  den är jag inte redo att avslöja  för allmänheten ännu. Ett par  av de tusen orden skulle kunna  vara:

Fränt, flott, skåne,  simrishamn, elimkyrkan,  backstapling, kareoke,  volleyboll, go kille, promenad  och klockslaget 03:16.

Jag kommer sakna helgen  vecka 30 år 2006 i  Simrishamn. Men det finns ju  inget som hindrar att det blir Simrishamn vecka 30 år 2007! 



Löa Summerparty 2006

Tyvärr blev det ingen fest för mig den här gången. Jag var så supertaggad och hade bokat och betalt biljetter så jag skulle kunna möta upp familjen efter vägen. Men resplanerna gjorde mig så sönerstressad att jag inte kunde sova om nätterna. Så här var det planerat:

Fredag:  0845 - 1700 Arbetet
                1700 - 1800 Transport till Fanny i Löa
                1800 - 1900 Dusch, smink, hår hemma hos Fanny
                1900 - 0300 Fest
Lördag:  0700 - 0750 Uppstigning, frukost
                0750 - 0913 Buss Löa bro - Örebro C
                0945 - 1230 Buss Örevro C - Stockhol terminal
                1230 - 1400 Försöka hitta något att äta och rätt busshållplats
                1400 - 1610 Buss Stockholm terminal - Linköping 
                1600 - ???? Bil mot skåne

Ser ni vad det var som gjorde mig stressad? Inte? Lägg då till på det tidschemat ev bakfylla, endast fyra timmars sömn, mitt lokalsinne och det faktum att jag aldrig åkt en bussträck (utom 351 och 314) på egen hand förut. Ovanpå det kostade bussbiljetten Löa - Örebro 81 kronor, bussbiljetten Örebro - Linköping 232 kronor, inträde på festen 50 kronor, dryck på festen och mat i Stockholm. 

Kort och gott, det blev mycket mer än mitt sargade psyke klarade av!  Men jag hoppas att mina teknister tänker "Jag önskar Emily vore här" och sedan skålar en skål för mig och sedan partar loss och har roligt! Kanske slår mig en signal? Huvudsaken är att ni har superkul! Jag tycker så mycket om er! Ni är anledningen till att orka teknik!  

Simrishamn




Simrishamn

Imorgon åker jag, familjen och bitar ur släkten till Simrishamn. Med tanke på sällskapet och bristen på vänner i närheten kan jag nog glömma någon sommarflört. Men man vet ju aldrig, det är ju trots allt Simrishamn.

Sommaren 2003 var vi i Simrishamn sist och den gången hade jag med mig Emelie. Emelie drar alltid till sig en massa konstigt folk när hon sällskapar med mig. Fast Simrishamn toppar listorna i alla avseenden. Vissa skulle kanske säga att hon har dåligt inflytande på mig men jag tycker tvärtom! Jag mår så fruktansvärt bra i hennes sällskap och hon är nog den som fick mig att inse att jag inte var den fula ankungen längre.

Under vistelsen i Skåne fick Emelie mig att sola topless, naken bada mitt i natten och hångla med en kille jag känt i cirka fyra timmar. Hon lärde mig alla de där viktiga sakerna i livet. Dessutom hann vi bli smygfotade av ett gäng killar. Det var tider det!  

"Alla kvinnor är bisexuella"

"Alla kvinnor är bisexuella"

Som ni kan läsa i föregående blogg har jag börjat läsa aftonbladet och expressen. Där fanns en lite spaltartikel om ett uttalande Nelly Furtardo har gjort. Hon säger att hon attraheras av både kvinnor och män. Alltså blir hon bisexuell. Men hon säger också att alla kvinnor är lite bisexuella för vem kan motstå kvinnan? Kvinnor är så vackra och sexiga säger hon.

Då började jag fundera. Det är ju sant till viss del det hon säger. Kvinnor är vackrare än män, kvinnor är sexigare. Det är så mycket lättare att se om en tjej är snygg än om en kille är snygg. Men frågan är ju hur långt man som tjej är villig att gå med en annan tjej. Jag drar nog min gräns strax efter fylle-hångel men gör det en till bisexuell? Det har jag svårt att tro.

Det tycker jag är konstigt också, två tjejer som kysser varandra ska vara det sexigaste som finns enligt vissa killar. Men när två killar kysser varandra då är det äckligt, vad är skillnaden?

En vanlig dag på jobbet

Knappar in dörrkoden och drar igen dörren bakom mig eftersom den är lite glapp och stängs den onte ordentligt går larmet. Kastar in alla saker i skåpet och går in i fikarummet fullt medveten om att jag är i sista minuten. Idag igen. Clara och jag blir kommenderade ut med sopsäck i högsta hugg för att plocka skräp runt parkeringen, jag tog på mig en plasthandske men Clara tyckte det var löjligt och plockade skräp med bara händerna. Jag tyckte det var skönt med tönt-handske.

Sedan såg vi att det stod nästan en miljon vagnar ute på lagret med varor som skulle ut på hyllorna, suckade tungt och satte igång. Vagnarna måste väljas med största omsorg. Man vill komma åt "radiovagnarna". Radiovagnarna innehåller varor som ställs ut i närheten av högtalarna i taket, radion hörs inte i hela affären. Radiovagnar innehåller oftast kattmat, tvättmedel eller konserver. Vagnarna med konserver är dock en fälla eftersom Bengt-Olov är tillbaka från semestern och har TV:n vid spelet igång och ljudet går rundgång med radion om inte radion överröstas helt. Han bandar dessutom lunchtravet som går om och om igen under hela dagen. En dag hade Bengt-Olov maga att ta fram mikrofonen och säga "Kan någon sänka radion?". Då svor jag.

Men att plocka varor behöver inte vara tråkigt hela tiden. Jag och Clara hittade en trisslott, det var ingen vinst men det var som de säger i reklamen "Lite spänning i tillvaron". Eller så kan man ju helt enkelt leta efter varor som knappt finns, t.ex sniglar. Ett annat sätt är att göra som jag gjorde förra veckan. Jag skulle ställa upp cider på pet-flaska i hyllan och de var förpackade i plast så jag tog fram kniven och rev sönder plasten med den. Tyvärr fick jag med en del av en utav flaskorna vilket resulterade i att det sprutade Icas äppelcider i hela dryckgången. Desperat försöker jag täppa till hålet med tummen och ser mig omkring efter en lösning. Jag hittar ingen så jag tar med flaskan och springer ut på lagret och lägger ciderflaskan i ett handfat innan jag återgick till det jag höll på med. Sedan kan man ju alltid prata med varandra. Här är ett urdrag ur en av dagens konversationer:

Emily: Hur ser katten ut?
Clara: Räkor...

På Ica finns det fullt med olika sorters vagnar. De vanligaste är varuvagnarna som är lika höga som Clara, fyrkantiga, har galler i botten och på sidorna. Det som piffar till tillvaron med dessa vagnar är att de bara går att svänga med två hjul. Clara upptäckte det efter att ha kört in i ett ställ med pommacflaskor, ni vet riktigt stora flaskor som man öppnar vid nyår. Flaskorna gungade oroväckande men inget kroassades, den här gången.

En annan sorts vagn som finns på Ica är sharkvagnen. Det är en fyrkantig platta utan något som helst handtag. När det inte är staplat med varor som man kan skjuta på är den väldigt svår att styra. de fick sig ett gott skratt förra veckan när jag försökte hjälpa till och närapå slog på ändan. Så finns det mjölkvagnar som har väggar upp till midnjan på tre sidor. Jag hade varor på den och hade plockat ut lite och insåg att det jag skulle ha låg på botten och var omringad av kanter, öppningen var blockerad av andra varor. Så jag funderade en stund över hur jag skulle få upp det jag ville ha och insåg att enda sättet var att köra ner huvudet och halva överkroppen med händerna före ner i vagnen. Jag är glad att ingen jag kände var i affären då...

Sen kommer vi till den mest spännande anordningen. Jag hade ingen aning om vad det hette så jag o Clara kallade det för en minitruck. Olle rättade oss sedan och sade att det hette palldragare, men minitruck låter coolare så jag fortsätter nog att säga så. Clara hade hanterat en sådan förut men det var nytt för mig så vi övningskörde lite med 500 liter dricka ovanpå. Det var svårt! Sedan skulle i få in pallen i gluggen som lämnats efter den gamla pallen. Men det var lättare sagt än gjort eftersom någon hade ställt ett handfat mitt i vägen! Dessutom stod den gamla pallen och blockade åt ena hållet och mitt i virrvarret stod Svenska landslagets VM-chips! Efter att ha kört över chipsen två gånger bestämde vi oss för att flytta dem. Men som vi sade, landslaget blev ju krossat så chipsen blev ju mer trovärdiga nu! Sedan fortsatte vi krångla. Clara tog över rodret och det ville sig inte för henne heller och vi svor högt tillsammans. Då kommer det fram en kille (rätt skaplig utseende för att vara omkring 30-sträcket) och sade att det såg lite trångt ut. Clara muttrade någonting och sedan erbjöd han sig att hjälpa till och kklarade det på första försöket. Men han måste ha tjuvtränat för han hade en spendrups-tröja och var där hela dagen och staplade öl.

Bäst-före-datum är viktiga. Men det är mer viktigt på vissa ställen t.ex. i mjölkkylen. Clara och jag hatar dessa datum eftersom det innebär att allt vi ställer ut ska ställas bakom det andra och det blir ofta bökigt och trångt och ofta får man trolla lite bakom en annan vara för att det ska få plats. En dag när vi plockade undrade Clara vilka burkar som borde stå längst ut. Det var nästan slut på dagen, vi var trötta och ville hem så då sa jag "Ehh det är kattmat!". Det var alltså så mitt och Claras uttryck det är kattmat myntades. Det har inte blivit något inneuttryck ännu men vi jobbar på det, det är kattmat!

På rasterna läser man tidningen, expressen och aftonnbladet. Eftersom jag inte brukar läsa tidningen i vanliga fall så innebär det att min kunskapsnivå ökar hastigt vad gäller olyckor, gazakrisen, hagamannen och alla kändisar. Till slut blir man lite beroende av tidningen och kan inte genomföra rasterna utan dem. Sedan när man kommer ut utanför afären händer det ofta att vissa samtalsämnen accosierar med det man läst i tidningen och ibland är det bara så att man behöver något att tala om. Då brukar det komma ett "Vet ni vad jag har läst i tidningen?" och sedan berättar jag det även om de hört det förut.

Jag och Clara hade efter nästan avslutad arbetsdag lite dåligt samvete eftersom vi pratade så mycket med varandra och med kunderna i affären och slösade arbetstid men så sade Stefan att vi var så snabba att han inte visste vad han skulle hitta på åt oss imorgon. Då tänkte vi att vi kunde ju maska lite imorgon också. 

Imorgon har jag sista dagen på jobbet för den här sommaren. Jag ska bjuda personalen på chokladtårta.  


Sommar, sommar, sommar!

Sommar, sommar, sommar!


Sinnesstämning

Rätt sorts musik kan ändra vilket humör som helst. Det är så, jag svär! Slår du på Winnerbäcks mörkaste visor så kan du inte hålla humöret uppe, det är omöjligt. Spelas rätt musik på förfesten blir även efterfesten toppen. Är du ledsen och börjar lyssna på aggresiv tjejrock så blir du snart arg och förbannad istället. Det är precis det jag gör nu. Här är musiken och de viktigaste delarna som får mig att sluta deppa och bli stark i sinnet.

Taking Back Sunday - Better Make Damn Sure

You've got this new head filled up with smoke
I've got my veins all tangled close
To the jukebox bars you frequent
The safest place to hide
A long night spent with your most obvious weaknesses
You start shaking at the thought you are everything I want
'Cause you are everything I'm not


Lindsay Lohan - Speak

Speak come on and let it out
Give it to me you know that I can take it
Speak because the more you say the more I'm at ease
Come on don't keep me waiting now
I don't wanna guess, not a test, tell me what your thinking
Keep it real, no big deal
Tell me what your dreaming
Speak let it out... Breathe


The Sounds - Tony the Beat

Hey, let's kick it
Stop, just lick it
let you start it
'cause 'cause it's so easy
you like it my way
and I know it
so let's do it
do it do it real good
ha, it's sweaty
now, I'm ready
just take it off
cause cause you tease me
I like it that way
and I know it
do it do it real good

This song is not for you lovers

The Sounds - Like a Lady

Talking smooth and play by rules, like a lady
Hang on loose and always stay cool, like a lady
Listen to the songs and learn to sing along, on the radio, radio
Fire in my eyes and boys on my mind, they come and go, come and go
Kiss every man while you still can, like a lady
And pull your self up and dance til  you drop, I´m your baby, baby

Shakira - Don't Bother

I’m sure she doesn’t know
How to touch you like I would
I beat her at that one good
Don’t you think so?
She's almost six feet tall
She must think I'm a flea
I’m really a cat you see
And it's not my last life at all
Hey, hey

So don't bother
I won't die of deception
I promise you won't ever see me cry
Don't feel sorry
Don't bother
I’ll be fine
But she's waiting
The ring you gave to her will lose its shine
So don’t bother, be unkind

Timo Räisänen - Fear No Darkness


Hold my hand rest the short, I won't fail you
Call my heart I am here right behind you


Kärlek

Kärlek

Kärleken är klurig, först ska du få den på fall, sedan måste du hitta på ett sätt att behålla den och när du misslyckas med det ska du genast glömma allt och gå vidare.

Bättre älskat och förlorat än att aldrig älska alls? Jo, jag tror det stämmer! Att vara kär kan vara underbart eller plågsamt men du vinner alltid något i slutändan, även om det i vissa fall bara är något så tråkigt som livserfarenhet.

Jag försöker fullfölja den sista etappen, att glömma och gå vidare. Första veckan var jag otröstlig, inget verkade vara värt att leva för. Andra veckan var jag i toppform! Jag såg så månge fel och brister i honom, i mig och i hela förhållandet och jag kunde inte förstå varför vi hållit ihop så länge. Ovanpå det levde jag ut singellivet genom att skapa en incest-klass, eller det var inte jag det var dom! Jag bara hakade på, jag är ju nybörjare! Jag började tro att livet gick vidare och så kom den där natten.

Drömmen var olidlig och den etsade sig fast i minnet som ett brännmärke. Jag var ledsen och näst intill olycklig under flera dagar. Vissa forskar säger att vi skapar våra egna drömmar när det är något vi inte vill se eller inte klarar av i vaket tillstånd eller att hjärnan när den slappnar av helt enkelt blandar ihop känslor och händelser. Jag tror att mitt undermedvetna och min hjärna ville varna mig. Slappna inte av ännu. Slappna inte av! Jag insåg att det ligger fortfarande massor av känslor i luften och att när han träffar någon ny kommer jag inte få vara med och bestämma vem det är. Och kanske det mest plågsamma, han kommer behandla henne bättre än han behandlade mig. Jag vet att alla säger att den första kärleken är den viktigaste men när jag ser honom göra alla saker jag bad honom om med henne kommer jag känna mig som en försökskanin. En äcklig liten laboratorieråtta han tränade på så att hon kunde få det perfekta.

Jag antar att det är därför man strävar efter att hitta en ny först, för att det ska kännas mindre konstigt att se dem ihop. Men det kommer det inte att göra. Även om jag hittar en egen så kommer han ju alltid att vara min. Han var ju min först! Vad är det för subba som tror att hon kan komma och lägga vantarna på mitt ex!? Vad tror hon att hon kan erbjuda honom som han inte kunde få av mig? Men jag antar att det är ömsesidigt, han kommer att känna likadant när jag träffar någon. Eller är det annorlunda för parten som avslutar förhållandet?

En dag kanske jag får veta, nästa gång kanske det är jag som krossar hjärtan med hammare av stål. Men hjärtan kan klistras samman igen, bara man hittar det rätta limmet. En dag kommer det att komma ett alldelles underbart lim som helar mig. Bit för bit kommer att falla på plats och sedan när hjärtat är så helt som det var innan det krossades kommer den som limmar lägga dit en ny bit, en bit av sig själv. Och sedan lever vi lyckliga i alla våra dagar.

Men jag tror också att drömmen ville påminna mig om att det faktiskt fanns en väldigt fin, mjuk och tröstande kille där en gång. Jag vet inte vart han tog vägen eller om han ens försvann. Det kan vara så att han bara gömde sig för mig under en väldigt lång tid. Han gömde sig på ett säkert gömställe där jag inte skulle hitta honom för om jag inte hittade honom skulle den snälla killen inte behöva göra mig illa. Det var bättre om den dumma killen gjorde det för han hade redan sårat mig så mycket så då spelade det ingen roll om han gjorde slut på mig en gång för alla. Sen kunde den snälla killen komma och sopa igen alla spår. Tvätta lite på ytan.

Tänk vad många tankar en enda liten dröm kan ge. Men om vi faktiskt skapar våra drömmar, då innebär det att vi kan ändra dem som vi inte tycker om dem! Hädanefter styr jag mina drömmar mot ett långt liv av skratt och tårar. Glädje och sorg. Kärlek och hat. Ingenting fungerar utan dess motsats, så är livet här på jorden uppbyggt. Försök hitta ett naturligt föremål utan en motsats så får du se. 

Livet är fullt av vägskäl, ibland väljer du rätt väg och ibland fel. När du väljer fel väg så blir din resa lie tyngre att gå men till slut kommer du alltid fram. Och vad du vandrar mot med ditt liv det får du aldrig veta om du inte fullföljer färden.  

Det lätta mensa-testet!

Det lätta mensa-testet!

"Du är den smartaste jag känner" sade Jimmie under influensen alkohol. Jag hoppas att han har fel!

Stekare

Jag, pappa och Lotta tittade på när och fjärran som gjorde ett repotage om tennisveckan. Enlig mig verkar tennis vara ännu värre snobbsport än golf! Bollkallarna hade tilldelats gröna kepsar,shorts och pikétshirts, allt Björn Borg-märkt. Dessutom verkar det som om den enda publiken som attraherades av sporten var stockholmare och snobbar. Ni vet sådana där som får en lägenhet på östermalm av sina föräldrar och har en skev världsuppfattning. "Världssvält? Är det så många som har ärstörningar?" Ni vet dom typerna...

När och Fjärran -reporten intervjuade ett gäng sådana killar. Alla var klädda i surfshorts som slutade ovanför knäna, piketshirts,stora solglasögon och hade håret bakåtslickat, de infriade alla min fördomar om storstadsinevånare. De var nog runt 25 men hade förträngt varje födelsedag sedan 20 och slutade använda hjärnan någon gång på högstadiet när de insåg att mamma och pappa fixar det här till mig i alla fall. De kallade sig för "stekare".
 
-Här har vi ett praktexempel på en stekare, sade en av dem och pekade på en av sina kompisar. Du ser shortsen, den inbakade frillan,solglasögonen, fint väder och se han dansar! Därefter gör han och kompisen dansrörelser som fick dem att se ofantligt patetiska ut. De skulle tydligen vara en rörelse som om de vände pannkakor med en stekspade. Därav namnet stekare. 

Själv så rynkadejag på pannan och undrade när de skulle växa upp,klippa sig och skaffa jobb. Vad har man att vara stolt över om man lever på sina föräldrars pengar hela livet?

 

Flickan Emily

Tänkte presentera den där Emily för er. Emily är en tjej med mycket personlighet. Jag skulle inte säga att det är en kluven personlighet utan att det är en tjej med många sinnesstämmningar. Hon har sin mentala styrka, mål med livet och är kramsjuk konstant. 

Emily har dessutom väldigt starka åsikter och skulle bli en förträfflig politiker. Om hon hittade ett parti som delar hennes åsikter vill säga. För antingen så tycker hon och då tycker hon ordentligt eller så tycker hon inte alls. Annars så förbereder hon sig för ett liv som välavlönad civilingenjör genom att gå tekniska linjen på lindeskolan. Hon trivs fruktansvärt bra med sin klass,eller ja.. Bästis-halvan!

Hon befinner sig i den underbart hektiska tonårsperioden med hormoner i hela kroppen. Sjutton år och i full gång. Det två och ett halvt år långa förhållandet har precis tagit slut och det är tråkigt men det kände båda hon och Jacob att det var dags nu. Så tänker Emily leva ut singellivet till fullo och göra en massa dumma grejer som man kan skaka på huvudet och skratta åt i efterhand. Tills hon blir kär nästa gång för tron på kärleken den finns kvar.

Hobbies har det funnits gott om. Som liten var det körsång som gällde. Efter det har scoterna haft äran att ha mig en stund men det tröttnade jag på, likaså simningen tog slut för min del efter två lektioner. Efter det är det en enda röra av akvarellkurser i Nora, kyrkokör i Fellingsbro och lite agillity. det som jag faktiskt fortsatt med är fotbollen och frisbeen. Aktiv tjej det här! 

Nej nu får det vara nog med att skriva om sig själv i tredje person, alla kommer tro att jag är schizofren!

Välkommen till Min Blogg!
Emily