Lillebror

image118

I november kommer den här lilla krabaten och förgyller mitt liv!

Sommarjobb - Meritor

Jag blev placerad på transport där jag om jag haft truckkort fått köra truck heladagarna. Eftersom jag inte har det får jag ta hand om andrahandsmottaget för allt gods. Det innbär att någon innan mig har kontrollerat att varan kommit, min uppgift är att godkänna avrorna så att truckarna kan hämta in dem in till verkstaden.

Det hela är egentligen väldigt enkelt, har vi fått rätt grejer sätter jag på en grön klisterlapp, annars en röd. Grönt eller rött klistermärke, simpelt! Saken är den att om inte följesedeln är komplett måste allting göras för hand med papper och penna och det tar fasansfull lång tid!

Än så länge har jag klarat mig bra, kommer nog vara självgående efter två veckor men det är så tråkigt! Men jag har ett ganska glassigt jobb, jag får vara ute på plattan mycket (med reflexväst) så jag slipper mycket av den kvava verkstadsluften. Så bara jag inte dör av tristess kommer jag inkassera många lättförtjänta kronor! 


My Toyota is Fantastic!

Imorgon har jag haft körkort i exakt 3 månader! Men vad är ett körkort utan tillgång till bil? Johan passade på att skaffa sig en härligt, blå volvo med turbo som pendlarbil och jag fick överta den gamla toyota corollan!

image116Det är väl kanske inte så mycket till bil; jag har kört flera 100 meter innan jag inset att jag kör med handbromsen i, vindrutan har en lång spricka hela vägen från huven till taket, bilen saknar minsta uns till styrservo och låset på förarsidan går inte att låsas från utsidan. Bristen på styrservo gör fickparkeringar till ens värsta mardröm trots bilens ringa storlek och att svänga i stillastående läge är som ett helt styrkepass med vikter!

För att komma förbi det problemet har jag tagit för vana att ta kurvorna i ganska många mer kilometer/timme än vad som är behagligt för en eventuell passagerare och därför har både pojkvän och far svurit över mig när vi farit på vägarna. För att slippa hela spektaklet med att gå ur bilen, går runt och in igen på passagerarsidan för att klättra fram och låsa förardörren på insidan, gå ut igen och sedan låsa passagerardörren från utsidan och sedan behöva göra allt i omvänd ordning när jag vill komm ain i bilen igen så brukar jag inte låsa alls.  

Bekvämligheter så som 4 dörrar, elekronisk fönstervev (på de två fönster som faktiskt går att öppna), air kondition och CD-spelare är som i förstår inte ens att tänka på! Jag har dock en fullt funktionsduglig bandspelare med radio och (tror det eller ej!) sittvärme i förarstolen! Den har dock fruktansvärt bra helljus!

Andra petitesser som att man måste ha fart för att spolarvätskan ska komma på vindrutan och inte på huven och att bakrutetorkaren låter som ett åskmoln är ju mindre viktigt. Huvudsaken är att den går framåt (än så länge) och har inte svikit mig en gång! Den där bilen är min pärla! Min toyota är faktiskt helt fantastisk!


Ekonomi

För er som inte läst sammhällskunskap ännu kan jag berätta att ekonomi betyder "hushållning med resurser". Min hushållning brast kapitalt igår när jag åkte in och spontanshoppade med cili o malin. Ajaj tänkte jag när jag betalade sista inköpet (en jättesöt, mönstrad, gul-lila väska från stadium) och blev tvungen att kolla saldot med internetbanken när jag kom hem. 203:- kronor kvar på kontot... Ni kanske tycker attdet var väl inte så farligt? Då kan jag upplysa er om att det kommer en parfymräkning (taxfree Britneys Spears "Fantasy") på 329:- någon gång under månaden och när jag vaknade imorse låg det en treräkning p 218:- på köksbordet! Som ni märker är ekonomin lite sådär, när de pengarna skulle ha räckt till hela mamlönvistelsen förstår ni då att jag har ett problem!?

Jag funderar på hur jag ska ta mig ur den här soppan, jag är ju skyldig den jag älskar mest 100:- också! Därför kommer jag rensa spargrisen och betala tillbaka honom i mynt! Sedan måste jag skuldsätta mig hos mamma fram till den 25/6 när underhållsstödet kommer. Ska försöka få henne att betala treräkningen också, men det är ett uppdrag som är svårt att genomföra! I vår familj får man 100:- om man stryker all tvätt i strykkorgen, har man tur är det lite i den o har man otur tar det upp mot tre timmar! Men det ska jag göra nu, för att få lite bättre ordning på mitt liv! Funderar på att klippa sönder kortet (den där bekväma uppfinningen som gör att man tror att man är ekonomiskt oberoende tills de är tomt) och skicka efter ett nytt, då kan man inte handla på minst två veckor! Eler så ber jag någon gömma det.. Hur som helst, undergången är nära!

Kreta - Here We Come!

Äntligen är det dags att ge sig iväg, ut i stor vida världen! Jag har resfeber så jag har ont i magen! Det var inte förrän igår det slog mig att vi åker verkligen, vi är  princip på väg! Jag fick panik och insåg att jag hade inte ens börjat packa ännu! Så inatt har jag tvättat och idag har jag packat och nu är jag reda, blir hämtad om 45 minuter för att bunkra upp sista natten hos Cecilia. Så nu är det bäst jag sätter lite fart! Jag vet VEM jag kommer sakna men vet att han finns kvar för mig när jag kommer hem, det är det bästa med att komma hem!
 
E


Jag är så orolig över vädret, enligt SMHI kommer det vara finare i Sverige än på Kreta!? Jag accepterar inte det! Jag har sparat till den här resan i ett helt år nu, det skulle bara våga regna! Det behövs sol för att sola!