Intensivkurs sökes

Jag pressades av grupptrycket att skaffa mig ett facebook -konto. Sagt och gjort regristrerade jag mig men sedan tog det stopp. Förstår inte ens hur jag hittar nya kontakter eller hur jag ser vännernas bilder. Varför finns det inte 50 p facebook på individuella valet!?

Sedan vet jag att t.ex. Josse lade in en ikon i ett blogginlägg som gjorde att man kund elyssna på en låt medans man läste. Hur gör jag det?

De som säger att man inte lär sig något nyttigt i skolan kan ha en poäng.

Fullbokad veckan ut!

Oj oj oj, vilken upptagen männsika jag är! Idag arbetar jag på Ica mellan 17.00 och 21.00, vi ska inventera. Klockan 8.00 imorgon har jag tandläkartid och sedan åker jag till Ica och jobbar två timmar till. Sedan åker jag till skolan och har min svenskalektion. Därifrån är det raka vägen till linköping för att besöka Jocke. Torsdag förmiddag reser jag tillbaka igen för att ha mina två TUF-lektioner innan jag åker hem igen. Då är det dags att ladda för fotbollsträning, hemkomst 21.30. Fredag, middag och bio med Ida & Cili. Lördag anländer mina goa lagkompisar 13.30 hemma hos mig. Trivsel med träskogolf, bad och grillning står på schemat. Som om inte det vore nog skall jag infinna mig i Fellingsbroparken och hjälpa Cecilia i öltältet  vid 21.00. Söndagen är ännu oklar men hinner aventuellt med ett biobesök med Clara på kvällen. Så att jag hinner blogga alls är ju inte klokt!  

Min underbara Joakim

Eftersom jag märkt av viss nyfikenhet i mina nya vänskapskretsar kommer nu en kort presentation av Joakim  "Jocke" Jennsjö, min underbara pojkvän.

Jocke och jag var vänner i fyra år men efter ett par fyllehångel beslutade vi oss för att försöka på riktigt då vi båda trodde att det fanns mer än vänskap mellan oss. Det slutgiltga beslutet tog vi den 17 mars och vi har nu varit tillsammans i fem månader utan ett enda gräl.

Jocke är en sann matematiker där logik är det viktigaste, han har ett periodiskt system med alla atomämnen uppsatt brevid sängen i sitt pojkrum. Hans favoritnummer är sju och han hatar tomater. Röda ätbara saker anser han vara livsfarliga så länge det inte rör sig om godis. Han är en sann optimist och lever efter filosofin "Varför vara ledsen när man kan vara glad?".

Jocke gick teknik på Lindeskolan och var den som ledde in mig på det spåret. Vi lärde känna varandra genom frisbeen och han är riktigt duktig på sporten. Nu har han flyttat till LInköping där han följer sin brors fotspår och pluggar maskinteknik. Om två veckor får han komma in i sin nya lägenhet.

Som pojkvän är Jocke väldigt omtänksam och snäll men också busig och rolig. Han är lång och har ett väldigt karaktäristiskt leende som jag gillar skarpt. Det jag älskar mest med honom är att jag kan prata med honom. Jag behöver aldrig vara rädd för att berätta precis som jag känner för han försöker alltid förstå. För omvärlden är han en riktig svärmorsdröm och alla min fyra föräldrar han bett mig hålla hårt i honom.

Jag saknar honom så fruktansvärt mycket, den här flytten tar nästan kol på mig. Men jag härdar ut. Hellre Jocke på avsånd än ingen Jocke alls!

     



   


       

En dålig sommar

Jag är så trött på den här förbannade skitsommarn! Ge mig hösten! Bara fem dagar kvar till skolan börjar och det är fan på tiden! Jag är så trött på det här eländet. Ingen sommar kan ens jämföras med denna, den har varit så jävla dålig. Varför!? Jo, nu ska jag berätta!

1. Vädret, en sådan besvikelse! De enda soldagarna som varit (och de var inte många) har jag jobbat. Det har varit så dåligt att jag inte ens badat utomhus i år!

2. Sommarjobbet, usch! Jag får ångest bara jag tänker på det! Antingen gör jag ingenting eller så utför jag ett så monoyomt arbete att att en blid med bakbundna händer skulle klara det.

3. Sommarformen, det är det här som retar mig mest av allt! Jag har gått upp 5-7 kilo sedan sommaren börjar. Sen får jag höra "det syns inte" eller "det är det ingen som tänker på". Jag ser och jag tänker på det! Jag kommer ju inte ens i kläderna jag köpte i början av sommaren! Förstår ni!? Allal minanya kläder, bara någon månad gamla de passar inte längre! Jag måste tillbaka till specialidrotten, jag vill ha min kropp tillbaka!

4. Fotbollen, största motgången! Först missade jag en massa när jag var i grekland, sedan blev det uppehåll. Efter det har jag varit där på varenda träning fram tlls nu när jag jobbar eftermiddag. Tränat och tränat men inte presterat ett dugg! När blev jag så kass!? Jag gjorde en riktigt dålig match vilket resulterade i att jag fick avstå den viktigaste matchen i serien. Dagen innan får jag veta att det saknas folk ändå så jag får åka med. Får spela femton minuter i första och inget i andra halvlek. Jag har aldrig, aldrig sett tränaren bänka någon en hel halvlek förut och då har han verkligen haft värdelösa spelare att sätta in. När blev jag så dålig!?

5. Umgänget = obefintligt! Med allt det andra har jag inte orkat ta tag i mitt liv. Jag har inte orkat stämma träff med mina kompisar så många har jag inte träffat på hela den så kallade sommaren!

6 och kärlek, hade alla förutsättningar för att bli underbart men hans skift och mina skift har inte stämt alla gånger och nu har han flyttat från byn till stora staden LInköping för att skaffa sig en utbildning. Alltså får jag bara träffa honom under vissa helger hädanefter.

Så snälla, skjut mig någon!? Jag är så förbannat bitter och missnöjd så jag vet inte vart jag ska göra! Häv ihjäl mig eller ge mig höst och vinter. Då är det ändå meningen att man ska vara sur och deprimerad med regn och mörker.

Ännu en vecka på jobbet

Som ni märker jobbar jag och står i, semestern känns som den låg flera decenier tillbaka i tiden. Trots att det bara var i måndags jag började efter två veckors vila med regn. Hela förmiddagen så städade vi på monteringen, vi skrubbade slussarna, tvättade fönster och putsade relingen. Sedan var det dags för mig att lånas ut för resten av veckan, alltså ännu en flytt.
 
Men vilket uppbyte det blev! Jag gör ingenting, eller ja ytterst lite om dagarna OCH jag har sällskap. Tre trevliga gubbar och en sommarjobbare, Rossi från teknikklassen en årskurs lägre än jag. Andra dagen här fick vi ta tjänstebilen och åka ut på stan och leverera paket. På vägen tillbaka till verkstaden tog vi oss en glass på chefens inrådan. Rasterna blir tre gångers så långa som de ska vara och när rasten är slut så sitter vi och gör ingenting medans vi lyssnar på radio elle pratar. Meritor blev genast mycket, mycket bättre. Det bästa av allt är att avdelningen ligger vägg i vägg med mätrummeet där Fanny sitter så det tar ingen tid alls att gå dit för att äta lunch. Lunchrasten är 42 minuter, igår blev det dock 90 minuter och chefen ringde in till mätrummet och bad sina änglar komma och jobba lite. Men det var okej, han räknade med att vi skulle sitta där till hqn hämtade oss. Det här är himlen i jämförelse med tidshysterin på monteringen där de måste se ut som att man jobbar även om det inte finns något jobb att utföra!

Jag blev ombedd att stanna här nästa vecka och det hade varit jätteskönt men eftersom att jag har eftermiddag på monteringen vill jag inte för jag förlorar så mycket pengar. Men tills dess så njuter jag av att vara sysslolös.

Shoppingberoende

Prisrace
Emelie vs Emily

H&M
Bijouterier 29,50 - H&M slingor 59,50
Bijouterier black&re 19,50 - Color cosmetics 39,50
Accesoris 19,50 - Hårassecoarer 39,50
Color cosmetics 39,50 - color cosmetics 39,50
- Bijouterier black&Re 49,50 

Bikbok
Henny dress 299 - Virotopp 349

Din sko
Blom Kil 225 - Flats 250
- Multistrap 75

Åhléns
Plånbok 129 - Top 25
Byxa 299 - Top 25
- väska 149

Glitter
Necklace 25 - Necklace 25
Necklace 32 -
hairacc 10 -

Kicks
- Minilack 25

Flash
- Shorts 150

Scorett
Gul puma 350 -
Tiamo 55 -
Vagabond Gul 250 -

1782:-  vs 1061:-

Emelie is the winner!!