Blondiner

image113

Det finns så mycket myter om blondiner och vi svenskar är en de stora bovarna bakom många ev dem. Som att blonda hårrötter automatisk ger en stora bröst - svenskarnas fel! Men den som verkligen myntade blondinernas mytomspunna sexideal var Marilyn Monroe! Hon var utan tvekan en fantastisk kvinna, hon spelade in flera filmer och vann jättefina priser ino0m filmindustrin. Hon hann avverka tre män - självklart även tre skiljsmässor och en affär med USAs president. Hennes död är ännu oklar om det var mord eller överdos. Där kan vi snacka en verklig blondin! Hon var den som fick allmänheten att förknippa blondiner och sensualism och det hänger kvar än idag.

Idag finns det många som imiterar Marilyn och det blonda idealet och en del gör det riktigt bra! Det här är världens koolaste, nu levande, blondiner! 

Cristina Aguilera


Med sitt nya album Back to Basic visar hon världen hur unik och talangfull hon är. Hon har påståtts vara den nya Madonna eftersom även hon visade många olika stilar och provocerade sig till framgång med sin Papa Don't Prech. Aguilera provocerade med Dirrty men har nu växt än mer i sitt artisteri. Jag är inget fan av Madonna men jag vet vilken stor artist hon är och är övertygad om att det här är den nästa stjärnan! Och den där fighten mellan tonårstjejerna som utspelade sig för ett par år sedan i media mellan Cristina och Britney, jag tror alla vet vem som är vinnaren!


Gwen Stefani

Gwen Stefani är verkligen stentuff! Hon lyckas balansera det sexiga och sin talang för att framkalla det där heta blonda utan att det blir porrigt! Hennes låtar är knasiga och trallvänliga och hennes videor likaså! Jag gillar hennes nya album The Sweet Escape, det har faktiskt ett roligt tema. Alla låtarna och videor handlar om att hon letar efter en nyckel! Men det som gör Gwen till en av de fränaste just nu är att hon fortfarande är ödmjuk. Hon är småbarnsmor och gör all sin makeup och håruppsättningar själv. Hon vill inte ha en massa stylister runt sig hela tiden, sminkningen är hennes ritual! Jag såg en intervju med henne och hon slår verkligen hål p dum=blondin myten! 

Som ni kanske vet blonderade jag mig för inte så länge sen och det gör många tjejer fortfarande! Varför när vi vet att vi i samma stund färgen ljusnar klassas vi som lite mindre intilligenta? Kankse är vi nyfikna på om blonds have more fun är en sann myt? Men jag tror att det framförallt är för att vi vill känna oss sexiga, vem vill inte det? Och att vara blond kan ge en liten knuff i rätt riktning med de idealen vi har idag!

Blond vs brunett är ju ett krig som pågått i evigheter! Vi får nog aldrig en vinnare där! Men jag har ju varit båda och är naturellt mörkblond (det är om något supertråkigt!) och kan bara tala för mig själv när jag säger att jag gillar blont bättre, på mig själv! Men jag kommer hinna vara båda delar flera gånger om i mitt liv och det är ju inte direkt hårfärgen som räknas utan en hel massa annat! 


Effekitivitet

Det är sådana där fina ord som effektivitet man lär sig när man pluggar fysik! Formeln för effekt är P = A/t och det betyder arbete per tidsenhet. Vart jag vill komma är att jag beundrar effektiviteten Nora-tjejerna har! Jag svär, jag läste den för två dagar seden och alla tre hade uppdaterat mer än en gång! Där ligger vi i lä! Men det är kul, finns alltid nått att läsa!

Mönstra eller inte mönstra? Det är frågan!

Idag har jag för andra gången fyllt i mina mönstringspapper men jag drar mig för att posta dem. Jag vet inte riktigt vad jag vill och inte. Posta dem kan jag ju göra? Jag kan ju fortfarande tacka nej! Okej, ikväll ska det ske. Jag ska ta ett steg närmare lumpen. Idag postas papprena!

Jaha?

Vi hade samhällskunskapsförhör idag. Vi satt fjorton stycken tillsammans med läraren i en ring av bänkar. Tanen var att han skulle dela ut frågor och att vi mot slutet skulle diskutera en del och sist skriva en kort redogörelse för ett problem. Frågorna började delas ut, en här och en där. Mina frågor lät vänta på sig och jag tänkte att nu sparar han en jättesvår och klurig till mig. När han började dela ut fler frågor till dem som redan svarat tänkte jag en stund att jag kanske blivit osynlig och började sno frågor som jag visste att jag kunde innan han hann dela ut dem och så hjälpte jag någon som inte kunde. Sedan försökte jag att göra mig osynlig igen och hoppades att han inte skulle ge mig en svår. Till sist var det dags att skriva redogörelsen och jag hade fotrfarande nte fått någon fråga. Paff letade jag reda på min penna och skrev...  

Hunkar med bil sökes!

Jag söker X antal heta killar med tillgång till funktionell bil. Hunkarna skall vara tillgängliga den 9 juni 2007. Deras uppgift är att plocka upp en förlovad dam i nöd som liftar längs med vägen och föra henne till hennes möhippa. Kraven är att behålla kvinnan helt ovetande om att det hela är upgjort och vart ni för henne. Vidare instruktioner ges på plats och anmälningar sker i kommentarer nedan.

Update - Fotboll

Det var länge sedan jag skrev en fotbollsblogg så det är hög tid, mycket har hänt sen sist. Jag lessnade på attityden i Frövi. Det där sättet det blev grupperingar och alla gav löften de inte höll. Jag tröttnade på att tränaren ljög mig rätt upp i ansiktet och att jag kom hem och grät efter varje träning eftersom allt kändes så hopplöst. Frövi damlag höll på att döda fotbollsglädjen och min mamma var den som intalade mig att om jag ville fortsätta spela fotboll var jag tvungen att ta mig därifrån.

Jag passade inte in där, jag var nervös och ängslig när jag satte mig i bilen och någon gång blev jag lättat när det bara var jag och Ida. Det är konstigt, hur hon och jag som är så nära och annars har liknande värderingar kan tycka så olika om en människa. Jag funderar ibland på om hon inte såg och hörde samma saker som jag gjorde eller om hon bara klarar att ta mer än mig men trivs hon är jag glad för hennes skull. Jag därimot tappade allt förtroende för honom. Han var bra, träningsmässigt. Han kunde få en att bli bättre, men han var ingen lagspelare. Tränaren är kanske ett lags viktigaste spelare, och jag tyckte inte att han klarade av det på alla de stadier han borde.

En tränare ska inte se sig själv som en diktator, han ska leda med känsla, kunskap och glädje. Hans uppgift är att hålla samman laget. Utan sammanhållning är ett lag ingenting. Jag tycker jag hamnat på ett ställe där jag kan känna mig trygg. Ett ställe där jag blir väl och rättvist behandlad.

Jag spelar i Nora nu och jag har inte ångrat mig en gång. Jag har fått många nya kompisar och lär mig något nytt varje träning. För första gången på mycket länge längtar jag till träningsdagarna och saknar det när jag inte kan delta. Inget skitsnack, ingen osämja. Bara skratt och sann fotbollsglädje!


Glaskula

Har ni någon gång haft den där känslan av att vara ensam mitt ibland en massa människor? Att känna sig ensam trots atrt man står i centrum av sina vänner? Jag får den känslan ibland och varje gång förundras jag över hur konstigt det känns. Hjärnan känns som bomull och hörseln domnar. Ensamhet är en av de saker jag är som mest rädd för. Att en dag vara helt ensam utan någon att ty sig till, lämnad ensam i mörkret.

image109

Seven days...

...left in school! Innan studentveckan och kretaresan vill säga! Insåg just att det börjar bli brottom...


Konstruktionsinlämning
Svenska läxa-svensk romantik
Fysik B prov
Små Företagsinlämning
Samhällskunskaps diskussion
Fysiklabb - komplettering
Miniprojekt - flyglanets historia

Hade faktiskt planerat hyffsat men som vanligt blir det inte riktigt som man tänkt sig. Svenskan är jag klar med förutom en fråga som jag inte hittar svaret till.Labben går fort bara man gör det, småföretagandet hadejag mailat hemmen det kom alrig till mailen! Konstruktionen är jag klar med förutom ritningarna som jag inte kan göra för att jocke bara har det engelska inventorprogrammet. Så det blir till att slita nästa, den sista sista veckan!

Designmästaren

Som ni kanske ser har jag avancerat mitt blogganvändande genom att skapamin egna design, jag visste inte ens att man kunde göra så! Tack Evelyn för tipset! Så nu har jag setat i em timme och klurat medmönster och färger.Jag är fortfarande inte helt nöjd med det kommer! Fortsättning följer som man säger! 

Bloggen rasar samman

Min blogg strejkar! Jag vet inte vad jag ska göra! Vill ju inte starta en ny så allt försvinner! Jag har ju trots allt 89 bloggar, 108 bilder fördelade mellan dem och hela 396 kommentarer!

Felet med den här bloggen är att marginalen till vänster med bild och information om kategorier och länkar hamna under resten av bloggen! Det sker dock inte på alla datorer, vilket är konstigt. Borde det inte vara likadant överallt? Dessutom visar den inte längre hur många kommentarer som finns på varje blogg längre!

Tänkte desta att byta designen ett par gånger och se om det har blivit något fel i layouten men felet kanske hänger med? Har inte någon erfarenhet av sådana här problem!

Har jag fått virus eller bara klantat mig någonstans? Vad ska jag göra?

Kval igen!

I år avnjöts Eurovision song contest i Holland för min del, vilket innebar att vi kunde fuska och rösta på the Ark. Men vad hjälpte det!? Inte en poäng lyckades vi skramla ihop fast vi ringde som tokar! 

Tänkte använda mig av det gamla uttrycket; Vad var det jag sa!? Vi borde ha skickat Månd, definitivt! Det här hade aldrig hänt med Måns. Då säger ni, Måns var kass han hadealdrig klarat det! Men jag kan motbevisa er!

Vad var Cara mia för sorts låt? Och vad är Måns för sorts sångare? Svaret är popfjolla med discolåt! Vilka låtar hamnade över kvalstrecket? Jo, Grekland - popfjolla med discolåt.Och Turkiet - popfjolla med discolåt! Förstår ni vart jag vill komma?

I övrigt är jag inte alls nöjd med placeringen i år, jag menar Serbien? Den var ju bara tråkig! Vi skickar en homooch inser för sent att det bara ärflatorna somgår hemi Europa,vi bör lära oss av våra misstag! Mina favoriter var Finland, Moldavien, Frankrike och Ryssland. Helt fel enligt övriga europa.

Men vårt största misstag är fortfarande geografin, vi har för få grannländer! Det är ju numera allmänt känt att grannländernaröstar på varandra, det börjar bli lite pinsamt. Och tyskland ger alltid sin tolva tillturkiet eftersom det bor 2 miljoner turkiska invandrare i tyskland. Därför ska jag nu sluta hoppas på svenska segrar,det är omöjligt!

Men om vi vill hamna ovanför kvalstrecket så måste vi sluta skicka svenska killar, när vann en svensk kille senast? Har det ens hänt? Vilkahar tagit hem segern till Sverige? Jo, Charlotte Nilsson, Carola och Abba.Visst ärdet killar i Abba men det är tjejerna som genom sång och framträdande drar hem rösterna!

Så nästa år blir det ännu ett viktigt år, för vem vet om schlagerfebern håller i sig om vi inte tar oss till finalen? Artister jag vill se i melodifestivalen nästa år är Linda Bengtzing (tredje gången gillt), Velvet (disco verkar ju gå hem) och så skulle jag vilja återse en gammal goding Björn Skifs!

En nästan nykter kväll på Frimis

Emelie och jag var ute igår. Vi gjorde vårat bästa men ruset ville inte infinna sig så vi fick acceptera att vi var nyktrast på Frimis. Men eftersom vi kunde se genom dimmorna kom vi istället fram till många världsomvälvande frågeställningar och slutsatser. Tänkte redogöra för en del av dem.

Varför görs det inga tjejkläder med fickor? Krogen kräver fickor! Men eftersom inga kläder tillverkas med dem så får vi improvisera med pengar i bh:n och kapprumsbrickan i trosorna, som ni förstår bäddar det för problem vid bardisken. Funderar på att använda mitt projektarbete till att tillverka avtagbara innerfickor till leggings och tröjor och därmed göra världen till en lite bättre plats.

Ännu en väldigt viktig fråga ställdes under kvällen. När man inte har sex då pratar man massor om det (speciellt innan man haft det första gången) men när man väl haft sex då får man plötsligt inte snacka om det längre! Varför är det så? Det är ju då man vet vad man pratar om! Nu säger ni att det får man visst, men tänk efter.. När gjorde ni det senast? Emelie och jag konstaterade attt man måste få prata sex och att hon och jag måste träffas oftare.

Ett beslut jag definitiv tagit är att jag aldrig, aldrig mer ska sätta upp håret när jag går ut! Känns fruktansvört dumt att dansa när inte håret följer rörelserna. Förstår nu varför killar hellre sitter än att dansa, det har inte tillräckligt långt hår! Nu är det mysteriet löst.

Kvällen var faktiskt ganska långsam, det var inte så mycket kändisar och jag och Emelie fick finslipa dissningtaktiker. Under kvällen träffade vi i alla fall tre grabbar vi kände igen, jag tror dock inte de gillar mig särskilt mycket. De tre fick sedan sällskap av en fjärde som plankade in på grund av sin ringa ålder. Vi hittade också en bunt Fellingsbroare som jag aldrig träffar annat än på krogen och de brukar finna det tillfredsställande att retas men Emelie. En tjej som faktisk lyckats hitta ett sätt att ha fickor på sig var där med. Sedan kom det en söt liten flicka som tyvärr gjorde sig osams med sin käraste.

Jag och Emelie tillbringade senaste delen på kvällen på det mindre golvet, dels för att vi flydde från ett av Emelies efterhängsna ragg. Inte förrän senare insåg vi att vi inte behövt eftersom han mesta delen av kvällen hade tungan i en annan tjejs hals. På det golvet vi vi infångade av en gammal (i flera benämningar) bekant som var ute med sitt fotbollslag. Han som man annars trodde skulle vara ganska pedagogisk försökte ena stunden para ihop mig o Emelie och sedan dela ut oss till varsin av hans kompisar. Annars var det olika kommandon som att "dansa järnet" eller "man måste hoppa". Vi stannade mest eftersom vi skrattade så åt honom. Sedan valde Emelie at hitta en älskare och jag blev kvar. Insåg då att ska jag gå ut men Emelie måste jag nog ha en backup eftersom som hälften av den manliga delen krogbesökarna antingen blivit dssad eller strulat med henne.

Eftersom vi såg allt med klarhet rynkade vi en del på ögonbrynen under kvällens gång. Det fanns en tjej som hade mindre täckande kläder som jag sover i. En annan hade fått tag på en lång kjol med slits upp till höften på båda  sidorna och med ett brett shärp i samma tyg. de tbvå valde att illustrera stående sex på hötalarna. Jag tror att det trodde sig dansa sexigt?

Chaufför för kvällen var TIm som hittat sig sällskap i Arboga. De två i framsätet fick höra mycket skit från främst mig men i samförstånd av Emelie på vägen hem. Inte för att vi var särkilt påverkade men för att den flummiga tröttheten satte in. De har ungefär samma effekt.

Jag vaknade vid elva men valde att sova till ett medan Emelie skulle infinna sig på macken klockan 08:00 för att jobba. Ikväll är det min tur att agera driver, får se om det tittar in några brudar möjligtvis.

Jason Mraz - I'm Yours

Det här är min genom tidernas mest omtyckta låt. Den passerar med jämna mellanrum mina trumhinnor med mp3:ns hjälp och har följt mig sedan förra sommaren. Underbart trallvänlig melodi med en tvetydlig text. Efter ett år har jag fortfarande inte kommit fram till om det är en glad eller sogsen låt. Den är självklart tolkningsbar men jag hittar ständigt nya vinklar. Jag tror den beskriver när kärleken blir ett gift men du är trots det fast besluten om att få det att fungera - oavsett vad som händer. Så tills vidare har låten känslan "bitter-sweet".



Jason Mraz - I'm Yours

Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I'm trying to get back
Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love
Listen to the music of the moment maybe sing with me
A lá peaceful melody
It's your God-forsaken right to be loved love loved love loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
My breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what I'm saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure
No need to complicate
Our time is short
It can not wait, I'm yours

Well no no, well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love love
Listen to the music of the moment come and dance with me
A lá one big family
It's your God-forsaken right to be loved love love love

I won't hesitate no more
Oh no more no more no more
It's your God-forsaken right to be loved, I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

No I won't hesitate no more, no more
This cannot wait I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, The sky is yours...


image108