Jesus

Då vår religionslärare har en tendens att avbryta oss när vi försöker jobba eftersom hon är så fruktansvärt pratvillig blev det inget gjort på lektionen i onsdags. Förra provet avbröt hon oss för att fråga vad vi skulle göra på lovet. Den här gången kom samtalet in på tro (otippat?). Själv säger Hilde (läraren) att hon tror på hildeism eftersom ingen religion inte står för det hon tror på.

Vi pratade om fördomar mot andra religioner och konstaterade att bibeln är den värsta boken av dem alla och trots det så klagar vi över koranen, antagligen för att de faktiskt följer sina heliga skrifter medan kristna tillämpar de skrifter och lagar som de känner för och struntar i de andra. De som följer bibeln till punkt och pricka skulle snart sitta i fängelse för brott mot mänskliga rättigheter (de som läst Steig Larsson böcker vet vad jag menar).

Dessutom pratade vi om Jesus. Ingen av oss tror att han var Guds son men är övertygade om att han funnits eftersom det finns så många dokumentationer oberoende av varandra som bekräftar varandra. Vi pratade om hur han gick på vatten eller delade ut mat som inte fanns och konstatderade att han gjorde inget som inte en av nutidens trollkarlar skulle kunna göra! Och vem vet hur mycket hjälp han kan ha ahft att iscensätta sina mirakel? Dessutom om man ser det ur judarnas synpunkt så är ju kristendomen faktiskt en sekt som brutit sig ur deras religion men har blivit så stor att den klassas som en världsreligion!

Där har alla uppblåsta kristna något att tänka på...

Kålmasken!?

Kålmasken. Kålmasken!? Vad tänker han med!? Jag har ju för sjutton aldrig klarat en riktig armhävning i hela mitt liv och han vill att jag ska göra kålmasken..? Hur tänkte han då?

Samhällsanpassning

För ett par år sedan gjorde de en undersökning där de delade upp människor som typ A och typ B. Enkelt sammanfattat är typ A morgonpigga människor och typ B morgontrötta. Inget vi själva gör kan påverka vilken typ vi tillhör utan det är medfött.

Jag är definitivt en typ B människa. Hur tidigt jag än lägger mig så har jag svårt att somna och ännu svårare att gå upp kl 07:00! Så vem är puckot som bestämt att Sverige och resten av världen ska vara vaken vid så ogudaktigt tidiga timmar!? Vem tänker på oss B-människor!?  


Min medicin

Jag fick medicin mot utslagen jag fått i ansiktet. Sökte på internet och rådfrågade en barnmorska om hur medicinen påverkades av alkhohol. Så här står det;

Alkohol påverkar inte effekten av antibiotika. Däremot kan större mängd alkohol och uttröttning sätta ner kroppens immunförsvar och försvåra läkningsprocessen.

Läste också igenom bipackssedeln där det stod att jag inte fick dricka mjölk då det kunde försämra effekten av medicinen.

Utgång på fredag, dricka eller driver?

Om förhållanden

Det är värt, när det är med rätt person. Fram till dess är det totalt jävla värdelöst.

Nyhet?

Snöovädret i hela Sverige har under helgen orsakat flera olyckor, däribland fyra dödsfall... Hur kan detta vara en nyhet varje gång det har snöat!? Vi bor i Sverige. I Sverige snöar det. Det snöar för att det är kallt. När det är kallt är det ofta halt. Vi vet det. Vi kanske inte är tillräckligt varsamma varje gång vi sätter oss bakom ratten men visst vet vi. Hur kan det vid minsta lilla snöfall tas upp i tvnyhetern år efter år, gång efter gång!? Har det inte hänt något annat i världen som kanske är viktgare att det är halt väglag på vintern!?