OS - Carolina Klüft

Jag är så trött på att människor inte klarar av att se andra lyckas! Se på Carolina Klüft, hon har vunnit allt som går att vinna inom sjukamp! Det här kan man läsa på Wikipedia:

Vid 22 års ålder blev hon den yngsta friidrottaren hittills att ha erövrat samtliga fem internationella guldmedaljer: olympisk, världsmästerskap (inom- och utomhus) samt regional (Europamästerskap, inomhus och utomhus). Klüft innehar dessutom juniorvärldsrekordet i sjukamp, första gången hon slog rekordet var på JVM i Kingston 2002, hon lyckades sedan putsa resultatet ytterligare under europamästerskapet i München 2002.

Hon är så överlägsen konkurransen att hon slår sina egna rekord! Inte konstigt att hon inte hittade någon motivation till att fortsätt! Hon väljer därför att specialisera sig på längdhopp och tresteg. Och då sätter de igång direkt! Media, kritiker och alla andra soffexperter beklagar sig och tycker det är fel att hon kan byta tävlingsgren, de menar att inga andra idrottare får göra det. Till och med andra idrottare protesterar. Varför?

Varför kan inte andra glädjas åt henne istället? Det är ju inte som att hon fick en fribiljett in utan hon har ju kvalat in precis som alla andra! Jo, det här är gammal hederlig avundsjuka! Carolina Klüft är bland de tio bästa i världen även om det inte är hennes standardgren och det kan de inte ta de andra idrottarna.

Hon kanske inte kommer vinna på ett par år men ge henne tid, hon är ung! vI kommer nog få ett par länghopp och trestegsmedaljer hem till Sverige även om vi får vänta på dem. Men jag kan inte låta bli att undra... Hade Carolina Klüft varit man och inte kvinna, hade hon inte hyllats i stället för sänkts i tidningarna?