Lost & Found

En sak som är allmänt känd är att jag ofta tappar bort saker som sedan dyker upp på de märkligaste ställena och iblad precis där jag lagt dem. Jag skyller på att jag är en pendlande människa. Förut det faktum att mina föräldrar bor på olika platser vilket medför att jag har två hus att tapa bort saker i lever numera min pojkvän på två orter. Tar vi också med i beräkningen att jag går på skola ett par mil hemifrån och spelar fotboll på ytterliggare en ort är det då så kontigt att mina saker är utspridda i hela Sverige!? Min mamma har nu sagt ifrån och säger att jag måste skärpa mig och att jag inte får fråga om borttappade saker längre skriver jag en lista så ni förstår omfattningen av borttappade saker. Nästan allt är dock återfunnet nu och flera saker har varit borttappade och återfunna flera gånger om.

Fotbollsskor
Benskydd x2
Sporttop
Läppglans x4 x3
Väska, innehållande jacka, plånbok, sminkväska
Jacka innehållande nycklar, busskort

Eyeliner
Shorts
Plattång
Plånbok innehållande körkort, bankkort inför luleåvistelse
Mp3sladd
Mobilladdare
Mp3spelare



Slitsam helg

Usch, måndag och mer sliten än någonsin. Helgen inleddes med krogenrunda på Klaras. Sömn: 02:30 - 06:30 På lördagen var det högskoleprov i åtta timmar. Sömn: 18:00 - 20:00 Sedan skulle jag och Erika hämta en kompis till henne som kom med tåget i örebro och eftersom mamma hade tjejmiddag hemma skulle vi hålla oss hemifrån så länge vi kunde. Sömn: 23:00 - 07:30 På söndagen vankades det fotbollscup i Hallsberg och kom hem vid femtiden. Var så fruktansvärt trött  och sliten. Sömn: 19:30 - 01:30 Mitt i min skönhetssömn ringer pappa och Lotta. Vattnet har gått! Det innebär att ja måste åka till rockhammar och ta hand om hundarna, bums! Sömn: 02:30 - 09:00 Då ringer Lottas mamma och undrar om hon kunde få tala med Lotta. När jag meddelar att de är på sjukhuset för att vattnet gått blir hon jättenervös. De har inte meddelat hennes egen mamma!? Det gör jag, nyvaken och hes. Grattis...

Tatuering - Update

Var inne hos Tatueraren idag igen. Fick träffa den som skulle göra det. Jättetrevlig tjej, Lisa. Hon hade ritat ihop en tatuering till mig. När jag fick se den fick jag panik, inte alls så som jag tänkt mig den men fick hem en kopia och nu gillar jag den skarpt. Lisa skulle fortsätta leta till nästa gång men jag tror det blir den här. Om hon inte hittar på något bättre förstås!

image149

Litteraturhistoria

Idag fick klassen tillbaka litteraturhistoriaproven om realismen. Jag hade det lysande resultatet 28/72! För att förtydliga det så hade jag 28 rätt av 72 möjliga. Det betyder också att det var 44 poäng jag inte fick! Det var dock ingen större fara eftersom vår lärare som numera är van vid våra resultat satte G-gränsen på 20 och IG-gränsen på 15. Därimellan var det G-, G--, G---, osv. Man tycker nästan att han borde ha gett upp vid det här laget!

Cherryhooter

Var ute och surfade på facebook, mitt bästa tidsfördriv och fick en kul förfrågan av Evylyn. Med en application så kunde man få ett "stripnamn". Evylyns var tufft "Ashley Sliplick"! Tyckte mitt var koolt jämfört med Emelies Sugerjuice i alla fall. Jag hette Cherryhooter. Sedan slog jag upp hooter och till min besvikelse var inte det alls något shootliknande utan slang för näsa... Fan vilket ruttet stripnamn jag har!

Fysikprov

Egentligen... Egentligen så borde jag plugga fysik nu. Vi har stort prov imorgon kl. 9:00 i aulan. Jag har försökt och jag har haft tid men det fastnar inte! Jag förstår inte och gör inga större ansträngningar för att göra det längre heller. Dels är det svårt och dels så är jag så totalt, jävla ointresserad! Förr har jag försökt, verkligen försökt! Men jag har gett upp. Jag kommer nöja mig med ett G och ett svagt G ger precis lika många poäng som ett starkt G så nu fokuserar jag bara och endast på att hålla mig på rätt sida av IG-gränsen!

Fick reda på att jag fick MVG i Specilidrott A som är på 200 p och eftersom Fysik B ligger på 150 p så kommer det ändå uppvägas av varandra så jag hamnar på över 15 i snitt som är mitt personliga mål. Räknade lite på det igår och jag ligger riktigt bra till! Så sitter och myser lite och tänker på mitt svaga G i Fysik...

Micke Nelson var den som hade utvecklingssamtalet med mig och han sade så mycket bra saker. Att jag var målmedveten, stark, säker inför grupp och bara bekräftade mig. Han sa också att han tyckte jag nedvärderade mig själv och kunde så mycket mer än jag själv tror och det hade han så rätt i. Senaste halvåret har jag inte alls gillat att vara jag. För det är inte så lätt alla gånger för jag är inte den roliga, inte den snygga, inte den häftiga. Jag är den kloka och ansvarstagande. Det är inte det at jag inte är stolt över det, men det innbär att man sällan tar plats eller behöver uppmärksamhet och ibland, ibland känns det så fruktansvärt skönt att någon uppmärksammar det.

Tatuering

Tatueringsfebern har drabbat Lindesberg och jag går mest och surar för att jag inte fick tummen ur arslet och var först! Anlednignen till det är att jag velat fram och tillbaka och visste inte vad jag ville ha eller vart den skulle sitta. Nu börjar det klarna något.

Jag vet att jag vill ha den på sidan av foten

image147

och jag vet att jag vill ha det här teckensnittet

image148

sen har jag tre förslag på vad jag vill att det ska stå. Alla tre är latinska ordspråk som jag tycker är bra och kan tänkas påminnas om varje dag i resten av livet.


Qui quaerit invenit - Den som söker finner

Si vis amari, ama - Om du vill älskas, älska


Viam Inveniam Aut Faciam - Jag ska finna vägen eller skapa den

Jag har en favorit men känner mig inte helt säker så kan behöva lite hjälp av mina bloggläsare. Kanske inte lyssnar på er men kan ändå vara bra att få lite respons.


Balen närmar sig...

I lördags bokade jag frisör för håruppsättning på baldagen och var ändå inte först hos frisören! Rktena skriker ju om att har man inte hittat en klänning innan jul då kommer man inte få någon alls! Jag vet inte hur mycket jag tror på det men skadar ju inte att vara ute i god tid...

De här två är i alla fall mina favoriter än så länge så jag tänkte ha en röstning, vilken tycker du är snyggast?

image145 vs image146

Pang Prego nästa?

ENKÄT


Namn: Emily Landin            

Ålder: 18

Bostadsort: Fellingsbro

Sysselsättning: Studerande

Din bästa seriestripp: Zids

E-mail/Telefonnummer: [email protected] / 073 - 52 94 066


Vad gillar du?

  

Jag älskar att bli killad under fötterna och kliad på ryggen, ger skönaste känslan och avslappning i hela kroppen!


Vad ogillar du?

  

Jag avskyr hushållsmaskiner med turboknapp, varför inte bara lägga in en hastighet till!? Jag ser det framför mig, fyrtioårig man med medelålderskris. Byter fru och barn mot en ung och sexig blondin, villa mot lägenhet, röd sportbil istället för volvo och sedan från elvispen med tre hastigheter till en med två och turbo!


Vad tycker du är bäst på tv? Vad är sämst?


Bäst är definitivt Heroes! Eller desperate Houswives! Eller Greys Anatomy eller Ally Mc Beal eller House eller Topmodel. Idol har varit ovanligt bra i år men kanske CSI är bättre... Sämst är i alla fall Lost, snacka om överreklamerat! Fast jag avskyr de här nya tävlingsshowerna som ID och pokerfejs också! Jag ser mycket på TV...


Vad lyssnar du helst på? Vad lyssnar du helst inte på?


Jag är en humörmänniska, jag lyssnar på det som speglar min sinnestämning. Det jag hatar ena dagen älskar jag nästa!

  

Vilken är din bästa hemsida?

Tror det är min blogg, där skriver jag massor av dumt och ibland blir allt det dumma riktigt smart och djupt. Ibland kommenterar folk vilket kan göra det hur skruvat som helst! Det bästa inlägget är det här:

http://emilyspecialedition.blogg.se/2006/august/en-pa-miljonen.html#comment


Jag tyckte jag hade klurat ut en jättebra tes angående hur stor chans det är att hitta "den rätta" och en kompis slog hål på den genom att tillämpa en hel rad matematiska formler! Nu 1½ år senare är vi varandras nuvarande respektive!


Ett annat bra är när jag bestämde mig för att hata alla hjärtans dag


http://emilyspecialedition.blogg.se/2007/february/alla-hjartans-dag.html#comment



 Vilken är din bästa kändishistoria?


Kändishistoria!? Oj.. Jag rör mig inte riktigt i de kretsarna. Det närmaste jag kommer en kändishistoria är nog när min pojkvän skickade ett MMS till mig som bevisar att han faktiskt träffade "basshunter" på krogen! Fast jag har en ännu mer långsökt! Min barndomskompis förra hästs bror har en gång dragit kungen i en vagn! Jag antar att dessa inte riktigt hade kvalificeras i topp tio. Men vänta! Alexander Skarsgård har ju haft flickvän i Fellingsbro och han ville inte köpa granris när mitt fotbollslag sålde utanför mataffären. Jag var inte där personligen, missade honom med cirka tio minuter men har fått en detaljerad version av hur samtalat utspelade sig.


?-         Vill du köpa granris?

?-         Nej tack.


Vad har du för problem i ditt liv just nu?

  

Det är för många kompisar som fyller 18 och tar körkort i snabb följd, det måste ju firas och det firas oftast med utgång på någon krog vilket gör att jag löper stor risk att snart bli alkolist!


Vem är din favoritkunglighet?

  

Mette Marit kanske? Ogift morsa som tog sig in i hovet! Inte dåligt gjort!


Vad blir ditt nästa karriärssteg?


Att skaffa ett jobb tror jag...


Vad vet du om Asien?

  

I Asien ligger Indien, Japan, Kina, Burma med inte lika många munkar nu som förut. Där finns många koola djur och man äter nästan bara ris.


Vilken är din favoritkaraktär i bibeln eller annan helig skrift?

  

Eva, snacka om modig kvinna som till och med trotsar gud! Där har vi en ordentlig feminist, varför ska du få äta kunskapens frukt och inte jag bara för att du råkar vara gud!?

  

Vad engagerar dig?

  

Orättvisor och fusk. Stöter jag på det så blir jag som galen och ger mig in i diskussioner jag vet att jag inte kan vinna.


Vem är du?

  

Det hade varit lättare att besvara frågan "Vad är du?" men nu vet jag inte riktigt. Jag är ju Emily. EMILY. Att jag har fått kämpa för den stavningen som mina föräldrar valt åt mig. Det finns drygt 13 stavningar på det namnet och den vanligaste är Emelie. Så genom hela min uppväxt har jag fått slagits för min identitet som EMILY och skolat om lärare, vänner och McD- personal. Jag tror inte mina farföräldrar har lärt sig ännu!


Vad har du för idoler?


Astrid Lindgren, det är den enda som gjort verkligt intryck på mig!


Vad vill du veta mer om?

  

Vad är det för skillnad på smältost och mjukost och färskost? För ibland när man tror att man köper en mjukost på tub står det smältost i det finstilta! Vad är det för skillnad egentligen?!

Sen så vill jag veta mer om Big Brother, jag har aldrig sett mer än korta bitar och förstår inte vart underhållningsvärdet ligger. Är det inte roligare att göra någonting med sitt eget liv än att beskåda andras?

  

Vem hade du velat återuppväcka från de döda?

  

Min lillebror..

  

Vilket ögonblick i historien skulle du vilja varit med på?

  

Jag skulle vilja ha medverkat i den första månlandningen, förstå känslan att vara den första att gå på månen! Eller se Jesus gå på vattnet, det vore också tufft.

  

Vad är du beroende av?

  

Popcorn! Jag kan äta påsvis med popcorn, det klår allt annat ätbart!

  

Vilket land skulle du vilja höra om i ditt program?


Australien, planerar att flytta dit någon gång i framtiden. Det verkar koolt!

  

Vilken person skulle du vilja höra om i ditt program?

  

Carolina Gynning, har alltid tyckt hon verkat dryg men efter Idol vill jag bara ha mer!

  

Är det något annat du vill att vi skall ta upp i programmet?


Kursplanen för kursen MaE är kass. Kursen är 50 poäng stor men för att man ska få alla lärarens genomgångar och hinna räkna måste man göra lika många timmar hemma som i skolan och då har man lagt ner 100 timmar på 50 ynka poäng! Gymnasieskolorna kanske skulle kunna planera bättre!?