Djungel

XX dagar kvar till studenten och fram till 15 april att söka skola. Alltså måsta jag snarast ta ställning till vad jag ska göra om ett år. Studera? Vad och var i så fall? Jobba? Får jag ens anställning? Flytta hemifrån? Var och hur får jag tag på pengar?

Det finns så många frågor och väääldigt få svar! Jag är ganska lugn ändå och tänker att man ska ju faktiskt jobba i 40 år så man hinner faktiskt utbilda sig flera gånger om och byta inriktning hur ,många gånger som helst så det är ju inte jordens undergång! Frågan är bara vad jag vill göra nu.

Jag har velat läsa hälsovägledning länge och hade nog inte tvekat om det inte var för att den utbildningen bara finns i Luleå. Den är bara två år lång och jag gilar universitetet (har varit där och tittat) men den är så långt borta från alla här hemma.

Mitt senaste påfund är att jag ska bli pilot, 3 år i Lund. Men för att komma in där krävs inte bara betygsbehörighet utan man måste också genomgå syn, hörsel, kondition, stress och psykologtester. Alltså är chansen att komma in väldigt liten.

Det jag gör nu är att jag söker alla jobb jag hittar och alla utbildningar jag gillar och avgör sen när jag får svar vad jag vill göra. Det jag är bekymmrad är att om jag söker nu och hittar en annan utbildning så kan jag inte söka den förrän nästa år. Och studera.se är en jävla djungel, hur komplicerat är det inte att söka!? Skulle ju behöva en personlig coach!