Turbo!?

Tredje delen på "Emily dissar" -serien är här! Denna gång är det faktiskt inte hets mot folkgrupp ( om man nu kan kalla "stekarne" och rökarna för folkgrupper"). Nej denna gång är de elektroniska hushållsapparaternas tur! Inte alla förstås men de som är utrustade med en turboknapp! Det måste vara det löjligaste!

"Hmm vilken visp ska vi ha? Den med eller utan turbo?" Är det verkligen någonting man funderar på när man står på elgiganten och vispen hemma gått sönder? Varför har man inte bara ett  steg till på skalan? Turboknappar på hushållsmaskiner är ungerfär lika fränt som när män med 40 -årskris köper röda sportbilar!    

El Rey

Igår hämtade vi hem vår hundvalp! Fruktansvärt söt och busig så där som valpar är mest. Några mil bortanför Karlskoga bodde han innan han kom till oss. När vi skulle hem var alla så betagna av det lilla livet att vi hamnade på fel sida av motorvägen och insåg inte vårt misstag förrän vi kört igenom hela Karlstad. För er som inte vet hade vi då kört tio mil åt fel håll och det var bara och vända! men nu är han äntligen hemma i Rockhammar och lever rövare. I stamboken heter han El Rey vilket är spanska för kungen men vi har valt att kalla honom Neo eftersom han är den utvalde. Roxy hon uthärdar men tcker att kungen är en otäck liten rackare och hoppar upp i knäet på Lotta när han vill busa. Ni kan ju tänka er hur det är när en panikslagen risen schnauzer hoppar upp i famnen! Förutom det är allt lugnt, far min har tagit pappaledigt nästa vecka för att ta hand om bebisen. Vill ni veta mer om bebisen så länkar jag deras hemsida där Lotta publicerar bilder, stamtavlor, utställningspoäng, Neos dagbok och mycket mer!

http://www.memyself.se/


sover

Storstädning

Storstädningen har börjat!

Året 2006 innebar en massa flytta-hemifrån-prylar och min kista som jag fick 2005 är nu officiellt full! Årets julklappar låg fortfarande och skräpade i rummet så jag blev tvungen att rensa i lådorna. Det hade jag nog egentligen behövt ändå insåg jag efter att ha svalt mn tredje damm-älg. Ja älg, en råtta vore dagens underdrift! Efter tre timmar gick det iaf att pula ner de sista sakerna och resten av städningen fick vänta till morgondagen.

För att ni verkligen ska förstå vad det innbär när jag säger att brudkistan är full så kommer här en lista med illustrerande bilder!

3 teflonpannor
1 gjutjärnsgryta
1 kastrull
1 durkslag
1 Chilli-mixer
1Chilli-brödrost
12 Höganäs-tallrikar
3 Höganäs-skålar på fat
3 djupa Höganäs-tallrikar
1 liten Höganäs-skål
2 Höganäs-muggar
4 glas
1 Boda Nova-karaff
4 Boda Nova-glas
4 Sagaform-teset
1 Bruka design-smörkniv
1Bruka design-spagettislev
1Bruka design-stekspade
1Bruka design-osthyfel
1Bruka design-konservöppnare
1 42-delarsset bestick
1 24-delarsset bestick
1 kryddhylla
5 porlinstomtar
3 iitala-ljusstakar
1 adventsljusstake
1 missionskjusstake med ljus
1 dörrprydnad
1 förkläde
1 grythandske
1 kökshandduk
1 salladsbestickset (snickar-ola)
4 suffleformar
1 tekanna med värmaljusvärmare
6 tekoppar med fat
4 glasuderlägg
12 assietter

Där har ni inventariet som fyller kistan, en låda under sängen och en byrålåda! Jag har en känsla av att släkten inte förväntar sig att jag ska bo hemma så länge till? 

Historialektion

Förr i tiden så kunde en hel familj ruineras om de fick en dotter eftersom de inte kunde gifta bort henne utan en anständig brudkista. Att få flera döttrar var rena mardrömmen!  Förutom brudkistan så skulle brudens far även betala bröllopet! Och en ogift dotter det var ju en skam för familjen som ni förstår! Så av det lär vi oss att jag hade fått den snyggaste killen i byn med denna brudkista! Nästan synd att den traditionen inte finns kvar...

i kistanunder sängeni byrån


The killer-bunny is back in town!

kaninSe upp, nu är det farligt på gatorna! Mördarkaninen har slagit till igen! För andra gången har en råtta påfunnits död i boxen där kaninen har sitt tillhåll. Råttan hade blivit huggen i strupen vilket tros vara dödsorsaken men vi väntar på den fullständiga obduktionsrapporten. Kroppen var svårt skadad eftersom fler hugg än det mot strupen utdelats. Kaninen vägrar kommentera händelsen.

Nu får det vara nog

Kom nyss hem ifrån idrottshuset där DM i fotboll är i full gång. Som vanligt är jag inte uttagen i laget men drabbades av en förkylning så det hade inte gjort någon skillnad. Bara principen.

Min fotbollskarriär i Frövi IK närmar sig sitt slut. Jag har beslutat att ta ett upphåll från klubben och dra på turné bland närliggande damlag i kommunen för att se om jag passar bättre in någon annanstans. Anledningen är att nu har jag fått nog, måttet är rågat och bägaren har runnit över. För att bli bänkad, det klarar jag av men att ljugen rakt upp i ansiktet, det är accepterar jag inte! Jag talar självklart om vår käre huvudtränare, att nämna namn är kanske lågt men ni vet ju alla vem jag talar om så det är ju ändå onödigt så jag låter bli.

Jag har helt tappat förtroendet för honom och förtroende är något man måste ha för sin tränare. Han är falsk, oärlig och förvränger sanningen tills den passar honom. Senaste lögnen drog han inför 18 spelare i onsdags när han påstod att det ena laget inte fått mer och bättre coaching. Det var den genomskinligaste lögnen någonsin, han fortsate ju att coacha det andra laget när han var hos oss!

Den lögnen som tog hårdast det var inför matchen mot Kumla. Han ringer hem till mig och höjer mig till skyarna, pratar i detalj om hur duktig han tycker jag är och säger sedan att jag kommer få starta och spela så mycket jag orkar i matchen om inget oförutsett händer. Jag blev riktigt positivt peppad och planerade hela dagen så att jag hade alla förutsättningar på min sida, jag drack vatten under hela dagen, jag duschade efter specialidrotten för att inte bli kall på bussen hem och åt mat i god tid innan det var samling. Det här var ju min chans! Min chans att visa vad jag gick för, att jag förtjänade den där platsen! När han sedan tar ut laget så sitter jag på bänken. På bänken! Ingen förvarning och inför resten av laget. Lisa och Ida var de enda visste att han ringt och förstod inte heller. Jag tänkte att jag får väl komma in sen. Men det fick jag inte. Det blev 1-0 till kumla. 2-0, 3-0, 4-0, och slutligen 5-0. När det stod sex noll släppta han in mig och Erika ett byte och vi skapade en målchans, den farligaste på hela matchen. Sedan bytte vi igen. Ett byta till fick vi, då var det indirekt frispark mot oss och vi stod alla i målet och Kumla bombade ett skott som gick in i mål trots att vi stod fyra stycken mellan stolparna och sedan var det byte igen. Inte ens när vi hade 6-0 emot oss och alla utespelare gett upp fick jag spela.

Jag höll ut tills det bara var jag Lisa och Ida kvar i omklädningsrummet sen bröt jag ihop i gråt. Hade jag vetat att det skulle bli så, det hade varit en sak men att ladda en hel dag och sedan inte få spela det blev som en tredubbel besvikelse. Lisa blir tvungen att gå och Ida försöker lugna mig när Mona går in och samlar strumpor. Hon låtsats inte se men skickar in Malin sen sitter vi där,. lagkapten Malin, min personliga stöttepelare Ida och jag som bara gråter. På vägen ut skicka han ut tjejerna, grabbar tag i mitt ansikte så jag tvingas se honom i ögonen med gråten hulkande inom hela mig och säger "Mitt enda försvar är att jag inte vill att du ska spela back". Vi ligger under med 6-0, vad fan spelar det för roll om jag får spela back i fem minuter? Spelar det någon roll om det blir 6, 7 eller 8 mot 0?

Självförtroendet sjönk i botten. Där är det fortfarande. När jag satt där i Idrottshuset tänkte jag tillbaka på sensommaren och hösten då jag och Ida sprang ensamma 6x600 i strilande regn, när vi varje lördag gick var på plats för löpning klockan 09:00 och att vi gick på vartenda spelarmöte. Vi gjorde det för att vi ville ha ett lag och spela fotboll med. "Stommen i Frövi IKs damlag" kallade han oss. Han sade alltid att vi skulle visa alla dem som var iväg och pluggade att de skulle få kämpa för sina platser i laget och de skulle få se att träning lönade sig. Ingen skulle kunna ta vår plats i laget, men de gjorde de. Varenda en utav dem.

Han är så full av floskler! han sätter ihop en rad fina ord till meningar men de betyder ingenting! Han säger det han tror att man behöver höra. Det man vill höra. Förstår han inte att jag snart är 18? Jag är inget litet barn! jag ser rakt igenom honom och det gör ont. Så nu år det vara ett slut på det här för jag har ingen spelglädje kvar i kroppen. Jag vill inte mer.

Så när förkylningen har lagt sig så ska jag provtäna i Fellingsbro, Lindesberg och Nora för att se om det känns bra. Gör det inte det måste jag ta ställning till om jag verkligen vill fortsätta spela fotboll om de är på de här villkoren. Jag vill ju bara spela och ha kul men jag har inte roligt längre och spela det får jag ju inte. Jag bryr mig inte om ifall jag spelar i botten av fyran eller tar med laget upp till tvåan, men jag vill vara en del i laget. Jag vill också vara med och leka. Kommer jag fram tillatt jag inte vill fortsätta så tänker jag börja dansa. Jag vet inte vad, jag vet inte var men det är något jag alltid velat prova men aldrig haft tiden för eftersom det alltid varit så mycket fotboll.

Självklart har jag inte tagit mod till att prata med honom om det här. Jag vågar inte därför att det gör mig upprörd och det spelar ingen roll på vilket sätt jag är upprörd, jag gråter ändå. Är jag ledsen så gråter jag, är jag arg så gråter jag, är jag besviken så gråter jag och jag vill inte låta honom se mig gråta för gråten begränsar min talförmåga och har alltid setts som ett tecken på svaghet. Och jag tänker inte låta honom se mig så igen. För jag är stark och värd så mycket mer än det viset han behandlar mig på. Fast det värsta kommer att behöva berätta det för laget för det känn sinte som att de kommer sakna mig. Det kommer inte spela dem någon roll för jag har aldrig riktigt blivit en i gänget. Jag vet att det mycket beror på min egen osäkerhet men det är jobbigt. Så nu måste jag bli frisk, samla mod och kraft och sedan genomföra allt på något smidigt sätt. Hur nu det ska gå till...?

Rätta svaren till julklappsrimmen!

Jag får tack så mycket till min trogna bloggläsare malin som påminde om svaren som skulle komma direkt efter julafton ännu inte är publicerade!

Såååå dadadadaaa (trumpetfanfar!) ...

Paket nummer ett, rimmet löd

Helt utan pin
blir munnen din
rosaglansig och fin

Rätt svar är självklart.... Ett läppglans! Den var inte så svår, eller hur?

Nästa paket, rimmet lyder

Frukost med salt och kaviar
numera kortare tid tar

Rätt svar... en "äggkokare"! Just den här var en sådan man kan lägga ägget i och stoppa in i micron ett par minuter istället för att släpa fram en massa bullriga kastruller.

Märker ni att svårighetsgraden ökar? Den här är klurig!

Svart och vitt köket blev
matchar nu det som tas med slev

och svaret är... hör och häpna! Svart bandspagetti ett helt kilo! Helfränt, innehöll 3% bläckfiskbläck för att få den svarta färgen!

Okej den här är dålig, det får jag erkänna. Hade ett bra rim och sedan insåg jag att det var egentligen jättedåligt! Så dåligt att jag inte ville stå för det, därför kokade jag snabbt ihop ett nödrim.

Vet att du ville ha presentkort på STYX
men det blev nått för att hålla upp dina byx(or)

Det var ett par hängslen. Nu går vi över på det ni alla har längtat på! Mamma julklapp! Känner ni hur spänningen stiger? jag kan säga att det här rimmet lästes bara av speciellt utvalda på julafton, de speciellt utvalda var av åldern 15>40

Inte nu! brukar Johan gnälla
Här är något långt så du dig själv kan tillfredsställa

Okej vad tror ni? Här krävs en riktigt lång trummvirvel så föreställa er en! drumdrumdrumdrum.... Och det rätta svaret är...  En ryggkliare! Vad trodde ni era pervon!? Hahaha!

Magen min

Jag, mamma  och Johan har nyss ätit tacos. Det var gott, jag är mätt. Byxorna satt plötsligt tajtare än de nyss gjort så jag drog på mig ett par mysbyxor för att förhindra att jeansknappen flög all världens väg. Jag ställde mig upp och spände ut magen för att visa hur mätt den var. Mamma sa "det tar sig" och Johan undrade om jag var med barn. Jag försvarade mig med att i så fall är det Jesus för jag har inte fått till det på ett tag. Johan höll med om att det är svårt att fixa barn utan någon av det motsatta könet. Men faktiskt, magen är ju inte så stor för i så fall skulle den ju inte behövas spännas ut så att det känns som den skulle kunna explodera. Alltså, magen är för liten! Hade den varit tillräckligt stor skulle det inte vara några problem! Nu ska jag och mamma däcka i soffan och se på "amazing race" på kanal 5. Vi planerar att anmäla oss om det kommer någon liknande tävling i sverige. Det vore kul men jag tror inte vi skullekomma så långt för mamma är inte så snabb och jag är inte så språkbegåvad, dessutom skulle någon av oss antagligen försöka strypa den andre i sömnen efter ett par dagar.

Nyår

Då var 2007 äntligen här! Fast det känns på ett sätt som att det borde vara dags för 2008 för 2006 var ett sådant år då man inte riktigt var säker på vilket år det faktiskt var. Men det var faktiskt 2006 och det var ett år fyllt med skratt tårar och nya upplevelser. Men 2007 kommer bli mycket bättre det är jag övertygad om!

Saker att se fram emot 2007

* Fylla arton
* Krogen
* Körkort
* Utomlandsresa

Nyårsfest blev det i alla fall efter många om och men med velande och namnlistor men till slut var vi alla samlade hos Fanny där det bjöds på currykyckling. Där förfestades det också med drinkar, tvspel, fotboll, pepparkakshus och musik! Vid halv tio var vi på festen där alla stod med på listan utom Fanny! Fannys kompis stod med men inte Fanny! Men hon kom in ändå. När Micke fått sin campange var det dans som gällde. Vid tolvslaget gick vi ut på balkongen för att se på fyverkerierna med tillhörande champangedränkta kläder och nyårshångel. Vi tjejer skrek oss hesa på Cilis begäran och vi förstod att det här året kommer bli ett förbannat bra år.

Höjdpunkter från festen

Efter att ha krossat pepparkakshuset och sedan gjort ett försök att limma ihop det igen med karlsson klister för att inte få stryk av Karinn skrev Eric ett brev. "Förlåt! Jimmie hade sönder pepparkakshuset MVH Eric ps. Det var inte jag"

MoaLina och Cili på efterfesten

C: Jag fick ju en hel cider av dig
M: Det kan jag aldrig tro!

Jag får sms 01: 58 "Lär knulla?"

"Jag har ett rosa sugrör och ett till rosa" säger Jockei bilen på väg till festen. Vi kom även på att bästa raggrepliken bör vara "Jag har ett sugrör till dig!"

Tre tjejer ute på balkongen!
Tjej1: Nyårshångel!
Tjej2:Lätt
Tjej3: Jag då?
Tjej2: Okej!

Så var det det här med nyårslöften, jag har inte haft något alls på flera år så jag gottgör det i år med lite mer avancerade nyårslöften.

* Bara göra saker som jag vill.
Innebär att jag ska sluta göra saker som jag inte vill men gör ändå bara för att det förväntas av en.

* Avsluta dödsdömda saker direkt
Innebär att när man vet att något är helt omöjligt, avsluta det direkt och bestämt så att det inte blir en lång och plågsam process.

* Ångra aldrig någonting
Innebär att även om jag gjort något som i efterhand inte blev så bra så ångra inte det för att ångra saker framkallar ångest och det är obra! Så istället för att ångra så får jag trösta mig med att det man ångrar mest är de saker man aldrig gjorde, inte de man gjort.

Kloka ord så här dagen efter men gott nytt år på er! Glöm inte bort att ett nytt år innebär nya möjligheter, ta vara på dem!