Manliga P-Piller

Jag hörde en intressant diskussion på radion igår. Visste ni att det finns ett implantat för killar som gör att de skjuter blankt?!

Forskningen efter ett manligt p-piller har hållit på i 30 år men problemet var att när de väl hittat ett piller som gjorde spermierna inkompetenta så blev även penisen det. Det gick inte att få erektion. Nu finns det två olika implantat för killar som gör att de kan ha sex utan attt göra tjejen gravid. Så vad väntar de på!?

Jo, enligt forskarna så har implantaten för många biverkningar. Bland annat gev det huvudvärk och så kunde det dröja upp emot ett år efter att killen slutar med dem innan han producerar barnagivande spermier igen. OCH!?

P-piller ger huvudvärk. P-piller gör att det kan dröja en tid innan man är fertil igen. P-piller gör också att risken för en blodpropp ökar och kroppsvikten ökar. Inte nog med det så kan det ha massor av andra biverkningar på olika individer, så som humörssvängningar, ökad mängd mens varje månad, mensvärk, minskad sexlust, ja listan är lång. Så vad är problemet!?

Jo, p-piller har funnits i över trettio år och sedan dess har kraven ökat på mediciner som släpps ut på marknaden. Bland annat är får preparaten inte ge så många biverkningar. Så enligt dem hade de kvinnliga preventivmeden inte godkänts idag.

Själv så tycker jag att de kan göra ett undantag i det här fallet. Släpp ut implantaten på marknaden, de är inte farligare än det som miljontals tjejer använder varje dag i flera års tid. Sedan kan de få börja forska i hur man förbättrar prepareten för både killar och tjejer och sedan släppa de förbättrade sakerna efterhand. Som tjej skulle jag kräva av min pojkvän att han fick stå ut med samma biverkningar som jag, han blir faktiskt också förälder om något går snett. Förhållanden ska ske på lika villkor.

Jag vet att det är många killar som läser bloggen så jag har en fråga till er; Skulle ni kunna ta p-piller eller sätta i en p-stav trots biverkningarna för er flickväns skull?

image120

Ny kategori - Politik

Politik, det är nog det tråkigaste någonsin! Bara en massa gamla gubbar och gummor i kostymer som ljuger, hycklar och använder svåra ord så att vi inte ska förstå vad de håller på med. Men, vare sig man vill det eller ej så är det politikerna som styr över våra liv och av den anledningen så bör alla intressera sig lite över vad som pågår inom politiken. Annars står vi där med höga skatter, dålig utbildning och utan arbetstillfällen. Det påverkar faktiskt oss! Sedan finns det alltid det pålitliga argumentet; vet ni hur många det är som offrat sina liv för att vi skulle ha de rättigheter vi har nu?

Men politik måste inte vara tråkigt! Ta till exempel radikal vänsters ungdomdförbund i Danmark. De vill legilesera månggifte men tror inte att regeringen är redo att ta ställning i det förslaget ännu. De har gjort en undersökning som visar att 30% av den danska befolkningen är för månggifte. Bland den danska befolkningen är det "vanliga danskar" men främst muslimer som är för förslaget(inga överaskningar här). Radikal vänster påstår också att så många i Danmark redan lever dubbelliv och att legiliseringen inte skulle göra så stor skillnad.

Vad tycker ni? För eller emot? Själv tycker jag att det är fel, jag är för monogami. Främst av moraliska själ, jag anser att äktenskap är ett löfte om att dela sitt liv med en annan människa. Hela poängen med giftemål är ju just det, att leva tillsammans tills döden skiljer oss åt. Och med oss menar jag dig och mig; inte dig, mig och din andra fru. Ifall man nu vill strula fram och tillbaka och skaffa barn till höger och vänster så kan man väl göra det utan att gifta sig!?

Nu vet jag ju att 30% av danska befolkningen är emot mig i den här frågan men tänk dig själv om din man kommer hem, sätter sig vid matbordet för en trevlig stund med dig och barnen och bara apropå bjuder in dig till brölloppet mellan honom och hans blivande andra fru. Hur blir det sen? Ska hon också flytta in i huset? Ska du dela säng med din man OCH hans andra fru? Eller blir det som delad vårdnad av mannen så han är jämna veckor hemma hos dig och udda hos henne?

Men framförallt, tänk på släktträffarna när det hela har spårat ur och man ska presentera alla för varandra:

- Det är är min tredje mans systers första mans brors femste frus brorsbarn.


Kärlekslåtar

Jag ska bränna ut en CDskiva med världens bästa kärlekslåtar genom tiderna (enligt mig förståss, jag skiter väl i vad världen tycker!?). Jag har saknat en sådan skiva, en skiva att somna till, at mysa till, att sakna till, att bli överröstad av... Ja ni förstår vad jag menar...? En stämmningsskiva.

Jon Bon Jovi - Bed of Roses

Whitney Houston - I Will Always Love You

Meatloaf - I Would Do Anything For You

Måns Zelmerlöf - Cara mia (Aucoustic version)

Jon Bon - Always

Bryan  Adams - Everything I Do I Do it For You

Mariah Carey - Can't Liv if Living is Without You

Encore - L'amore Toujours 

Jon Bon Jovi - I'll Be There For You

Metallica - Nothing Else Matters

Aerosmith - I Don't Wanna Miss a Thing

Jason Mraz - I'm Yours

Bon Jovi - Thank You For Loving Me


Har ni egna förslag så får ni tipsa fort för listan är nästan full!

Morgonmöte på Meritor

- Idag är diff3:an stängd, vi saknar ordrar på EV91:orna och matrial till DS44:ornaSå ni får hjälpa till på diff2:an och MD/MS-flödet. Ni får dela in er på diffen, ilägget och så vill jag ha några som går till packen.Släpet ligger på 830. Vi har bristat husen på MD/MS i pell.

Det som är skrämmande är att jag förstår vad det handlar om. Igår sade Jocke att jag luktade kronhjul. Jag måste därifrån!

Disträ?

Satt vid datorn och slösurfade sådär som jag brukar innan jag åker till jobbet. Jag pratade i telefon, laddade hem musik och lyssnade på radio och det märktes tydligt att det var mer än jag klarade av på en och samma gång för jag började fundera på vilken konstig remix det jag lyssnade på. Fundersom kollade jag upp vad remixen hette. Det var ingen remix, jag råkade bara lyssna på radio och musik i mediaspelaren samtidigt...

Feminism?

- Är du feminist?
- Nej nej nej! blir svaret och personer ryggar tillbaka som om frågan varit "tänder du på småbarn?".image119

Hur kommer det sig att feminism har blivit ett så föraktat ord? Är inte en feminist någon som kämpar för kvinnornas rättigheter? Sen när blev det fel?

Igår kunde man läsa om en asylsökande kvinna som hållits fången fem dagar i en lägenhet av en 50-årig kvinna. Den andra dagen i fångenskap kom tre maskerade män in i lägenheten. De slog, band och våldtog kvinnan i tre hela dagar innan maken hittade kvinnan och kunde slå larm.

Jag vet inte vem jag föraktar mest, kvinnan som höll henne fången eller männen som skadade henne.

Vart är världen på väg? brukar folk fråga sig. Dem vill jag upplysa om att den är inte på väg någonstans, den har varit så här sen tidernas begynnelse. Tror de på allvar att kvinnor har levt i ett paradis som jämlikar med män? För det har vi inte, kvinnor har alltid tryckts ner. Kvinnor har alltid slagits och våldtagits. Kvinnor har aldrig haft en chans att säga ifrån, förrän nu. Världen blir inte sämre, den blir bättre. Det går bara för långsamt.

Skillnaden på nu och då är att alla har blivit lite mänskligare. Våra livsvillkor har förbättrats. Nu handlar det inte om att leva eller dö, det handlar om välfärd. För sanningen är den att kvinnorna fortfarande har fysiken emot oss. Vi behöver hjälp, av männen.

Och saken är den att hjälp behövs. Det går en blottare på gatorna i Fellingsbro och en flicka från min gamla skola blev överfallen och utsattes för försök till våldtäkt i föra veckan. Det här är inte något som händer alla andra, det händer dig! Och det händer varje dag!

Jag önskar att jag visste att skulle någon ge sig på mig, då skulle jag slå tillbaka. Jag önskar att jag visste att jag skulle slå, sparka, riva och skrika. Jag önskar att jag visste att jag skulle polisanmäla. Jag önskar jag visste att jag skulle vittna mot honom, öga mot öga. Jag önskar jag visste att jag inte skulle låta honom komma undan. Men jag vet inte. Ingen vet hur man reagerar i en sådan situation.

För sanningen är den att skulle jag våga allt, om jag skulle sätta han som förstört mitt liv bakom lås och bom så sitter han bara där i 3-5 år. Sedan kommer han ut igen och vad händer med mig då?

Jag vill inte veta av några skämt bland kommentarerna för det här är inte på skoj! Det här är på riktigt. Att få feministerna att se dåliga ut är ett av männens äldsta knep att hålla sig fast vid maktenn där de kan förtrycka kvinnor. Kvinnohatet är det äldsta hatbrottet i historien.

Och om feminism handlar om att alla kvinnor ska kunna gå orädda på gatan, då vill jag veta vem som inte är feminist.

Bon Jovi - Always

Det här måste vara det absolut vackraste som någonsin skrivits och att Bon Jovi spelar och sjunger som gudar gör det inte sämre. Den här låten berör mig som ingen annan låt! Den är så vacker och det finns ett äkta djup i den. Ger ni den en chans så svär jag på att ni känner likadant. Hade den här texten varit skriven till mig hade jag gått tillbaka till killen oavsett vad jag hade, vem skulle kunna motstå? Vilken tur att sången redan är skriven och att det inte var till mig så att jag slipper stå vid mitt ord. Älskar ju jocke till tusen!  

This romeo is bleeding
But you can't see his blood
It's nothing but some feelings
That this old dog kicked up

It's been raining since you left me
Now I'm drowning in the flood
You see I've always been a fighter
But without you I give up

I can't sing a love song
Like the way it's meant to be
Well, I guess I'm not that good anymore
But baby, that's just me

And I will love you, baby - Always
And I'll be there forever and a day - Always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and
The words don't rhyme
And I know when I die, you'll be on my mind
And I'll love you - Always

Now your pictures that you left behind
Are just memories of a different life
Some that made us laugh, some that made us cry
One that made you have to say goodbye
What I'd give to run my fingers through your hair
To touch your lips, to hold you near
When you say your prayers try to understand
I've made mistakes, I'm just a man

When he holds you close, when he pulls you near
When he says the words you've been needing to hear
I'll wish I was him 'cause those words are mine
To say to you till the end of time

Yeah, I will love you baby - Always
And I'll be there forever and a day - Always

If you told me to cry for you
I could
If you told me to die for you
I would

Take a look at my face
There's no price I won't pay
To say these words to you

Well, there ain't no luck
In these loaded dice
But baby if you give me just one more try
We can pack up our old dreams
And our old lives
We'll find a place where the sun still shines

And I will love you, baby - Always
And I'll be there forever and a day - Always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and
The words don't rhyme
And I know when I die, you'll be on my mind
And I'll love you - Always

Killar!?

Idag har jag grubblat över det äldsta problemet i världshistorien, hur gör man för att förstå sig på killar!?

Hur kommer det sig att när man är singel och vill ha nått finns det inte en kille i närheten och när man är upptagen så svärmar de?

Hur kommer det sig att killarna vill att man ska visa hud men när man gör det är man billig?

När en tjej är upptagen varför måste man testa hennes gränser istället för att bara låta henne vara?

Hur ska man tolka det killar säger? Menar de verkligen bara det de sagt eller ligger det någon mer antydning i det?

När en kille tar det lugnt, är han ointresserad eller seriös?

Jag har inga svar, finns det någon där ute som kan ge mig klarhet!?

p.s. Är gud en man? Gud är ju inte mänsklig så han borde väl vara ett det? Men skulle gud vara en man då borde han sitta i helvetet som gett kvinnorna mens och smärtsamma födslar medan männen fick muskler som de så många gånger missbrukar mot det motsatta könet. Det var ju bara ett litet jävla äpple!?


Sommarjobb 2007

Nu har två veckor gått. På pappret jg fick hem i våras stod det att jag hade hamnat på axelmontaget. Nöjd eftersom jag hade klasskompisar som också fått jobb där tackade jag ja. När jag sedan kom dit blev jag flyttad till transportavdelningen där jag blev regristrera. När min chef sedan började en vecka senare meddelade han att jag sklulle bli förflyttad för att det jobbet var för svårt att lära sig och det var behörigheter som han var tvungen att söka efter i Holland.

Vid dagens slut fick jag gå till tvätten. Det innebar att jag skulle plocka upp materialet ur en låda, lägga dem på en annan för att de sedan skulle in i tvätten. Anledningen till att allting måste tvättas var för att de var insmorda i skit och gift. Så mycket att man var tvungen att ha vanliga handskar OCH, inte eller, OCh gummihandskar över det.

Inte nog att arbetet var, tungt, smutsigt och helt intilligentsfritt hade jag sällskap. En 45plusare, gubbe (han såg verkligen mycket äldre ut). Han hade förslitningskador i ena armen och hade jobbat där i över 30 år. Om inte det var sorgligt nog för en att helt tappa modet frågade han mig vad jag gick och vad jag ville göra sen. Jag försökte låta så ödmjuk som möjligt och sa civilingenjör och tänkte i mitt stilla sinna att fem års studier och skulder är ingenting för att slippa det här. Men han bara skrattade åt mig och berättade att då hamnade jag säkert i mätrummet en vacker dag. Med gråt i halsen och en klump i magen fortsatte jag den timmen med ett enda mål, att inte börja gråta där inne. Jag tänker inte hamna på meritor! jag tänker inte jobba i någon tvätt, mätrum eller verkstad över huvud taget.

Ute på parkeringen väntade Jocke på mig och det tog inte mer än någon sekund innan jag kastade mig om halsen på honom och grinade hysteriskt. Den där gubben, han var hemsk! Så nedlåtande och övertygande. Som att hur mycket man än kämpade i livet så hamnade man där, bland smut och oljud.

Dagen efter blev jag flyttad permanent och jag var livrädd attt mina återstående fyra veckor skulle tillbringas i tvätten. Men jag hamnade på axelmontaget istället och jag kan inte säga att om det är är ett upp eller nedbyte j'mfört med regristrerare. Alltjag vet är att det inte är tvätten!

Nu vet jag vad jag gör,  det gick fort att lära sig. Det är påfrestande för rygg, knän och fötter men jag överlever. Där kan jag vara resten av tiden och jag börjar nästan trivas. Vi städar varje fredag och gör snyggt i slutet av varje pass så det är inte alls lika smutsigt, luften är mycket bättre och det finns radio. Arbetet är monotomt så när det väl går på rutin kan jag drömma mig  bort och tänka på annat. Det här blir bra, men aldrig mer Meritor.

Vet du vad jag har...?

Förra året när jag jobbade på ICA plågade jag släkt och vänner med upplysningar om vad jag läst i aftonbladet eller expressen. Min standardfras var " Vet du vad jag har läst i tidningen? I år har jag ingen tidning, därimot lyssnar jag på en hel del radio.

Så, vet du vad jag hörde på radio idag? Det var en tjej som förtvivlat ringde relationsrådet och berättade att hennes kille hotade med att göra slut om inte dom hade analsex! Att han var ett svin och att hon borde acceptera hans erbjudande att göra slut, det kunde alla enas om och hon fick många stödmail från lyssnare.

Det jag själv funderade på när jag stod i mitt montage är varför en kille så gärna vill byta hål att han är villig att söka sig vidare och då kanske inte få nått alls? Jag har hittills aldrig mött en hetrosexuell kille som inte är åtminstone lite homofob med anledning "vad äckligt" och syftar till vad de gör i sovrummet ( i duschen, på bordet, mot väggen eller var de nu vill ha sex). Men hetrosexuella killar har ju också analsex!? Vad är då skillnade på att ha sex med en tjej eller kille om man nu inte använder tjejens tilltänkta springa?

Det finns mycket man inte kan jämföra, t.ex. att föda barn och att få en spark på pungen. Men att få en snopp uppstoppad i röven, det kan man jämföra! Så varför skulle en tjej kunna njuta av det om inte en kille kan? Och för att återgå till tjejen i radio, man aldrig ställa krav på någon som man själv inte kan tänka sig. Så om inte han kan tänka sig att bli tagen av henne med strap-on så borde han gå och dö.