Effektivitet

Bara för att man pluggar, bloggar, ser på tv och läser tidningen samtidigt betyder inte det att man är klar fortare.

Påståendet är baserat på egna undersökningar.


Taking Back Sunday - Make Damn Sure

you've got this new head filled up with smoke
and I got my veins all tangled close
to the jukebox bars you frequent
the safest place to hide
a long night spent with your most obvious weaknesses
you start shaking at the thought
you are everything i want
cause you are everything i'm not

and we lay, we lay together
just not, too close, too close
how close is close enough?
we lay, we lay together
just not too close, too close

i just want to break you down so badly
well i trip over everything you say
i just want to break you down so badly
in the worst way

well my inarticulate store bought
hangover hobby kit it talks
and it says, "you oh, you are so cool"
scissor shaped across the bed
you are red, violent red
you hollow out my hungry eyes
you hollow out my hungry eyes

I'm gonna make damn sure
that you can't ever leave
no you won't ever get too far from me
you won't ever get too far from me
i'll make damn sure
that you can't ever leave
no you won't ever get too far from me
you won't ever get too far from me
you won't ever get too far from me
you won't ever get too far


Fool's Garden - Lemon Tree

I'm sitting here in the boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time
I got nothing to do
I'm hanging around
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I'm driving around in my car
I'm driving too fast
I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just another lemon-tree

I'm sitting here
I miss the power
I'd like to go out taking a shower
But there's a heavy cloud inside my head
I feel so tired
Put myself into bed
Well, nothing ever happens and I wonder

Isolation is not good for me
Isolation I don't want to sit on the lemon-tree

I'm steppin' around in the desert of joy
Baby anyhow I'll get another toy
And everything will happen and you wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just another lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
And I wonder, wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see, and all that I can see, and all that I can see
Is just a yellow lemon-tree

Inomhussäsong & barmarksträning

Nu är inomhussäsongen igång! Första cuppen om två veckor men den missar jag p.ga. min Skåneresa, men som Jari sa "DM är ju det viktiga". Vi har nu tränat i två veckor och intresset är lågt, jag och Ida har dock 100% träningsnärvaro! Idag var det barmarkksträning, bara hon och jag som dök upp.

Jag är taggad som sjutton trots det dåliga träningsdeltagandet till skillnad från Ida som är ledsen till bristningsgränsen efter varje träning. För mig är det här chansen att bli en i laget, förut var det jag som behövde komma in i deras lag. Efter den här säsongen är det de som kommer till mitt lag. Det gör att jag får bättre självförtroende och därför presterar bättre.

Men två spelare gör inget lag, vi måste bli fler! Vi spelar ju division ett nu! Jari säger att han fortätter bara träna om vi blir fler och om vi visar bättre vilja. Som det är nu har vi vare sig lag eller tränare. Känns så konstigt, det är ju ändå fotboll! Det finns ju alltid folk som spelar boll!

Vore tråkigt om laget läggs ner nu när jag känner motivationen, det har jag inte gjort på hela säsongen så varför kommer den nu när ingen annan har det?

Gils for life!



Vi fem tjejer i teknistettan 05/06 har alltid varit så lyckliga över att vi har så bra sammanhållning med våra härliga killar i klassen. Våra små internskämt efter alla våra små "get-togethers" har alltid gjort tillvaron i skolan liiite bättre. Men det verkar som om de g

lada dagarna är förbi! Vi är ju inte dummare än att vi listat ut vad de sysslar med! De hittar på nått kul idag, utan oss!

Ett tydligt exempel var idag när tjejerna sitter vid ett annars helt tomt bord och de sätter sig vid bordet brevid istället för vid oss! Vi försökte lyssna på vad de sa men de talade för tyst. Vi sa till varandra att det var hädanefter skulle vi sätta oss vid ett ensamt bord men kom på att de skulle inte bry sig alls!

De har varit hemliga men Cili hon såg rakt igenom dem! Gå till 37:an? Är det så det kallas att köpa öl numera? Hon menade på att varför skulle de annras ha med sig väskorna och en 18-åring? Hon är inte dum alltså!

Det var slutet på våra glada dagar som unisex, nu är det girlpower som gäller! Men det har inte gått någon nöd på oss! Se bara på el-konstruktionen, hur kul hade inte vi? Snyggaste glasögonen och bästa hänga-gubben-ordet! Exponentialfunktion, klå det ni! -haha-






Pessimist

Jag är så trött på eländet! Jag är trött på alla dessa prov, läxor, förpliktelser, håret, min personlighet, allt! Det spelar ingen roll om jag pluggar, jag kommer aldrig bli smart, det spelar ingen roll hur mycket jag springer, jag kommer aldrig bli snabb. Det spelar ingen roll om jag klipper mig, jag kommer aldrig bli snygg. Det spelar ingen roll vad jag tar mig till jag kommer alltid vara samma, tråkiga Emily!

Negativ? Pessimist? Ett tröstande "det går över"? Jag vill inte höra, jag vill inte veta för jag bryr mig inte om hur det är imorgon eller nästa vecka eller om ett år, jag vil ha det bra nu! Jag vill må bra nu!

Det värsta är att det är ingens fel att jag känner så här, det finns ingen jag kan skylla på. Problemet är min taskiga självkänsla och det är ju bara jag som kan ändra på den och just nu vet jag inte hur jag ska påverka den för ingenting går bra och jag hatar det jag ser i spegeln.

Värst av allt är känslan av ensamhet, att inte ha någon att krypa ihop hos när allt går i uppförsbacke. Jag är med de jag tycker mest om dagligen och ändå känns det som att ha en kupa runt om sig. Jag saknar att ha en partner, att ha någon helt enkelt. Självklart tänker man tillbaka på det man haft och saknar det men förnuftet trycker ner en i skorna med raketfart. Nu inser man hur mycker mer det var än bara ett förhållande, det var trygghet. Bara en sådan sak som att ha någonstans att sova när det blir sent, var tog det traditionsenliga halv-två-sexet vägen?

Realisten i mig vet också att det här bara är en övergående fas, det går faktiskt över och inget blir bättre av att tycka synd om sig själv. Men blir det inte en brant nedförsbacke i mitt liv snart så kommer jag inte bli en plåga bara för mig själv utan även för min omgivning och det vill jag inte! De förtjänar inte det för de ställar alltid upp för mig och det känns så otacksamt . Det är den här förbannade hösten alltså, måtte snön komma snart så även om livet inte blir ljusare så blir ändå världen det. 
 

Den nya heeeta looken!

Som ni ser har bloggen fått ett nytt utseende! Snyggt va? Anledningen är att mina kompisar har så dålig fantasi och valde samma bakgrund som mig som hade den först! Tror faktiskt den här looken klär mig mer, texten är finare och jag slipper den där fula jordgloben innan varje rubrik. Väldigt fin, rosa färg. Egentligen ska jag ju principiellt vägra byta och tvinga dem men jag får väl anta att de bara ville vara lika fräna som mig och det kan jag ju förstå...


loggo



Ny Snowboard!

Jag och Farfar tog en tur till Skinnskatteberg. Farfar köpte mig en ny bräda! Det är en mörkblå bräda av märket Atomic som har ett diskret grått tryck av en palm med strand på framsidan, där sitter även ett silverfärgat märke med två svanar på. Upptäckte när jag kom hem att den mörkblå färgen glittrade.  Baksidan är svart med rosa tryck. Bindningarna är svarta och grå.

Tack, tack , tack Farfar! Jag tänkte ju försöka betala den själv men visste inte vad jag hade att röra mig med så jag ville kolla mitt saldo men Farfar att sa att det här tänkte ju han stå för men jag fick väl köpa något till Erika så det inte blev orättvist. Nu får snön ta och komma...





snö


Konstruktion

FRx = F1x + F2x  → FRx = F1x x cos θ1 + F2x  x cos θ2 

FRy = F1y x F2y  →  F1y x sin θ1 + F2y x sin θ2 

FR = √ FRx2 + FRy2  

Tan θR = FRy / FRx 





F R X är lika med F ett X adderat med F två X blir F R X  multiplicerat med cosinus theta ett adderat med F två X multiplicerat med cosinus theta två. F R Y är lika med F ett Y adderat med F två Y blir F R Y  multiplicerat med sinus theta ett adderat med F två Y multiplicerat med sinus theta två. F R är lika med kvadratroten ur F R X upphöjt I två adderat med F R y upphöjt I två. Tangent theta R är lika med F R Y dividerat med F R X. (FR betyder resterande kraft)

Är det konstigt att vi inte hänger med på genomgångarna?