Hatord

Jag är lite utav en språkpolis och jag måste få bannlysa ett ord. Jag avskyr slangverbet "adda". Han addade mig på msn för att jag addat honom på facebook osv. Låter ju sinnesjukt illa! Så nu utlyser jag en tävling på vad man ska säga istället som känns naturligt och korrekt. Bästa ordet belönas men priset är ännu hemligt..

Kommentarer
Postat av: Clara

tråkigt men "han la till mig på facebook och msn" eller han "hookade mig på facebook och msn" vad är dte för fel på adda förresten? det blir lite svengelska men det finns ju överallt!

2008-04-15 @ 17:17:12
Postat av: malinb

trott eller ej men jag vet ett värre ord än "adda".. håll i hatten men här kommer mina två absoluta hatord: 1: helt och hållet krönt till de värsta ordet är "messa". kan du messa mig när du kommer hem etc? SMSA snälla! 2: ett skriv ord.. "tihi". tihi? vem fan låter
så på rikigt?

konstigt egentligen att man orkar bli irriterad! ;)

Postat av: Clara

okej. du vann Malin!

2008-04-16 @ 22:07:22
Postat av: joocken

lolboll, min fråga till malin: Skriver man inte ord helöa tiden i SMS som inte stämmer överens med hur man talar/låter? jag tänkte skriva ett trevligt ord istället för ett hat ord, just nu gillar jag ordet "gasque:a". visst låter det kul =)jag vet inte riktigt vad man ska säga istället för adda dock men förstår inte riktigt vad det fula är i det :P blir ju bara så om man vill säga "addera" lite snabbt.

2008-04-17 @ 07:52:56
Postat av: malinb

nej, adda är inte okej. jockes nya ord lite mer okej eftersom det är påhittat av honom själv och därav antagligen bara används av honom. och jag tror jag nästan är den enda levande som försöker använda normalt språk även i sms.

2008-04-20 @ 18:59:00
Postat av: joocken

japp du är allt bra knepig du malin. dessutom är mitt förnäma ord Gasque:a ett väldigt godkänt ord i siottnings världen och använda oerhört flitigt :D

2008-04-20 @ 23:33:05
Postat av: malinb

då facebook, bilddagboken, efterfesten och alla roliga tänkbara sidor med tidsfördrivande funktion är spärrade på Stjerneskolans datorner ber jag dig ögonblickligen uppdatera så jag inte dör av tristess då jag är ledig var och varannan dag och lider av aktivitetsbrist!

2008-05-06 @ 13:40:30
URL: http://malinsextraordinary.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback