Vad händer!?

Nu är jag rikitgt orolig över vart Sverige är på väg! Först var det flickan i Lindesberg som efter ett bråk inom familjen som var så allvarligt att socialen var inblandad och sedan försvann flickan spårlöst och har varit försvunnen sedan december. Sen kom Arboga-morden där två barn och modern misshandlades så att hon hamnade i koma. Inte långt efter det kom orden i Surahammar där mor och dotter knivhöggs ihjäl med en morakniv. Och var det inte nog med olycka över kvinnor och barn så är nu också lilla Engla, 12 år försvunnen.

1. De här morden ligger allt för nära hemma för att det ska kännas bra
2. Har den här sortens mord eskalerat eller har de bara fått mer publicitet nu?

De senaste uppdateringarna är i alla fall att flickan från Lindesberg är hittad! Hon befanns sig i Norrlandpå en liten ort. Hon hade rymt hemifrån och hade ingen aning om att hon var efterlyst.

Mamman i Arboga har vaknat upp ur koman och frågar efter sina barn. Frågan är ju om hon hade velat vakna? Som "tur" är har sambon blivit helt frikänd och har ett vattentätt alibi men jag tycker så fruktansvärt synd om honom, tänk dig att du får reda på att din sambo och dina styvbarn alla är mördade och du själv inte får sörja ifred för alla tror att det är du som gjort det! Stackars karl, polisförhör och mediadrev ovanpå det värsta som kan hända en! Det verkar också som att det är hans före detta som mördat hans familj av motivet avundsjuka. Stackars, stackars man!

Surahammar-mördaren erkände tidigt i utredningen och nu är bara en fråga om det är dråp eller mord och hur länge han ska sitta i fängelset. Här var det sambon som var den skyldige. Hur fan kan man häva ihjäl sin egen familj?

Tiden rinner iväg för Engla och skallgången var resultatlöst. Polisen befarar att de inte kommer hitta henne i livet om det inte sker inom det närmaste dygnet. Ligger hon utomhus så kommer hon att frysa ihjäl. Nu är en man tagen till förhör och man hoppas på ett genombrott.

Så ser det ut i Sverige idag, hur kunde det bli så!? Arboga, det är inte ens fem mil dit! Jag har släkt som bor där! Det här ska vara saker som sker så långt bort att de tes overkliga. Hur kan människor bli så dumma i hivudet!? Är det våldet på tv och i spelen? Är det mänsklighetens utveckling att bli allt grymmare? Vad händer!?

Kommentarer
Postat av: Jonas

Jag tror att mediabevakningen av händelser som dessa bara blir större och större. Om man tittar på artiklarna om tidigare kvinnomord så känner man ju inte igen ett flertal, men jag tror det dröjer innan man glömmer de senaste veckornas händelser... Det som är dumt är hur media hänger ut folk. Det känns inte helt okej. Jag skulle föredra att inte läsa om det alls. Det är alldeles för hemskt...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback