Kaka & Kaffe

Efter ett par dagar på ica har man fått lite bättre koll på sortimentet. Så idag ska jag dissa lite nyheter vid bröd o kexs -hyllan. De har börjat med fullkornskakor. Fullkornskakor!? Vem  sitt rätta sinne skulle äta eller köpa fullkornskakor!? Exempel på det är annas fullkornkakor och göteborgskex bravo fullkorn, ni hör ju själva hur det låter! Tror verkligen folk att en kaka blir nyttigare för att man häver i lite grövre mjöl? Och vem VILL äta nyttiga kakor? Tar man sig en kaka har man väl redan bestämt sig för att synda? Eloge till de som använde "100% fri från fullkorn, kan innehålla spår av fibrer" som reklamslogan. Man ska stå för vad man är!

Men jag hade också tänkta att hissa, om så med viss reservation. Löfbergs lila har utökat sitt sortiment med ett rättvisemärkt paket. Att det är rättvisemärkt innebär att produktens tillverkning har skett under mänskliga förhållanden med skäliga löner och framför allt, det kan bevisas. Det ska självfallet hissas, reservationen jag känner riktar jag mot de tiotalet andra sorterna i deras sortiment samt alla olika sorter från alla andra olika märken som inte är rättvisemärkta och inte kostar lika mycket. Hur behandlas de columbianska, livegna bönderna på plantagerna?


Kommentarer
Postat av: Pelto

När bjuds det på desa delikatesser dÅ?

Postat av: kollegan

men hallllå, det var ju bokstavs-fullkorns-kex!!! Du kan ju skriva ditt namn med kexen, då blir kexen SÅÅÅÅ MKT roligare och godare!! (....inte)

2008-02-21 @ 21:17:38
Postat av: MLY

Herr peltokangas, jag tror bestämt det är du som ska bjuda. Du har ju trots allt fyllt 18 ;)

Och Emelie, din mognadsnivå kan ju ifrågasättas med tanke på din förtjusning över Danny ;)

2008-02-22 @ 10:57:05
Postat av: kollegan/mli

OLA!!OLAAA!! vi kom ju överens om att danny inte har det lilla extra du vet :P

2008-02-23 @ 21:45:39
Postat av: Clara

det känns iaf lite bättre att äta fullkornskex.. och brago fullkorn smakar i princip lika som "orginal".. men jag håller med om att det är ganska täntigt!

2008-02-24 @ 16:03:04
Postat av: Josephine

haha, helt rätt! Mamma köpte hem fullkornspepparkakor i jul. Det var ingen hit.. Vafan, är det kaka så är det! :)

2008-02-24 @ 16:14:39
URL: http://josephinelofborg.blogg.se
Postat av: josephine

Emily, vart har du tagit vägen på träningarna?! :)

2008-03-07 @ 16:13:50
URL: http://josepinelofborg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback